ΔΙΑΦΟΡΑ

Χαμόγελα στα ΑΤΜ & ΙΒΑΝ: Έρχεται 5μηνη παράταση για σημαντικό επίδομα καθώς και αύξηση ποσών!

Στα πρώτα νέα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα είναι και η επέκταση του επιδόματος Market Pass από 3 μέχρι 5 μήνες ακόμα, καθώς αρχές Ιουλίου καταβάλλεται η τελευταία δόση πληρωμής στους δικαιούχους που το έλαβαν από Φεβρουάριο και μετά.

Με «αέρα» τον έξτρα δημοσιονομικό χώρο 900 εκατ. ευρώ που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 1,7 δισ. ενδεχομένως, η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει την κοινωνία καθώς η ακρίβεια συνεχίζει να καλπάζει.

Η παράταση του market pass μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και μάλιστα με αύξηση του ποσού της επιδότησης φαίνεται ότι θα είναι από τις πρώτες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εξετάσει το νέο οικονομικό επιτελείο.

Η διάρκεια της επιδότησης θα είναι πεντάμηνη, από τον Αύγουστο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023, με δυνατότητα υποβολής νέων αιτήσεων και για όσους έχουν απορριφθεί.

Αυτή τη στιγμή οι δικαιούχοι του Market Pass ανέρχονται σε 2,84 εκατ. πολίτες. Για τους υφιστάμενους δικαιούχους η παράταση του επιδόματος εξετάζεται να ισχύσει ακόμα χωρίς νέα αίτηση.

Η ενίσχυση θα αφορά το σύνολο νοικοκυριού και όχι μεμονωμένα, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν θα επιδοτούνται και στη νέα φάση του μέτρου

Δικαιούχοι του Market Pass είναι φυσικά πρόσωπα, άγαμα, έγγαμα, μέρη συμφώνου συμβίωσης, εν διαστάσει, διαζευγμένα ή σε κατάσταση χηρείας, τα οποία είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος και αξίας ακίνητης περιουσίας που προβλέπει ο νόμος.

Αυξημένο το ποσό

Στο νέο σχέδιο για παράταση προβλέπει αύξηση του ανώτατου ύψους της επιδότησης από τα 72 στα 100 ευρώ για ένα ζευγάρι με τέσσερα εξαρτώμενα μέλη.

Επίσης, οι καταναλωτές που θα επιλέξουν κατάθεση σε ψηφιακή κάρτα θα λάβουν το 100% επιδότησης. Σε λογαριασμούς θα κατατίθεται το 80% της επιδότησης χωρίς την προϋπόθεση της πραγματοποίησης αγορών και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον δικαιούχο για οποιονδήποτε σκοπό.

Εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Τα κριτήρια για τις νέες αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη με βάση το ετήσιο εισόδημα του 2ο22, ενώ θα ενταχθεί ως κριτήριο και η αντικειμενική αξία των ιδιόκτητων ακινήτων:

  • Άγαμοι: Έως 16.000 €
  • Έγγαμοι – μονογονεικές: Έως 24.000 €
  • Για κάθε παιδί ή επιπλέον μέλος: Συν 5.000 €
πηγή: aftodioikisi.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button