ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χιονούλες νηστίσιμες

 

 

Υπέροχες λαχταριστές χιονούλες που θα γλυκάνουν κάθε ουρανίσκο. Το ινδοκάρυδο και η μπύρα είναι τα συστατικά που απογειώνουν το αποτέλεσμα.

Εύκολη παρασκευή , όμορφη εμφάνιση και ιδιαίτερη γεύση είναι τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της συνταγής μας. Το καλό με  τις Χιονούλες είναι πως είναι και νηστίσιμες και μπορείς να τις απολαύσεις ακόμη και μέσα στην Σαρακοστή.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι
150 ml. μπύρα (1/2 κουτάκι)
200 ml. ηλιέλαιο ( ή καλαμποκέλαιο)
10 γρ. baking powder
1 βανίλια
100 γρ. καρύδια
για το σιρόπι
250γρ. ζάχαρη (1 ποτήρι)
250 ml. νερό (1 ποτήρι)
1 μπολ Ινδοκάρυδο ( περίπου 250 γρ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Για να κάνουμε τις χιονούλες πρώτα ξεκινάμε να κάνουμε τα “μπισκοτάκια” με τον εξής τρόπο. Βάζουμε πρώτα τα στεγνά υλικά και έπειτα προσθέτουμε το λάδι και την μπύρα. Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μπύρα βάζουμε νερό. Ανακατεύουμε, φτιάχνουμε μπαλάκια και τα ψήνουμε.

Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βάζουμε τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι και το νερό και το αφήνουμε να γίνει σιρόπι. Τέλος βουτάμε όλα τα μπισκοτάκια μέσα στο σιρόπι και πασπαλίζουμε από πάνω με το ινδοκάρυδο.

πηγη http://tilegrafima.gr/

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button