ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χοιρινό κότσι στο φούρνο με πατάτες για το γιορτινό τραπέζι

Για το γιορτινό τραπέζι

Υλικά
  • 650 γρ. χοιρινό κότσι
  • 600 γρ. πατάτες
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς.
  2. Πλύνετε και καθαρίστε τις πατάτες. Κόψτε σε κομμάτια και αφήστε τες σε κρύο νερό μέχρι να προετοιμάσετε κότσι.
  3. Τοποθετήστε το κότσι σε ένα ταψί.
  4. Σουρώστε τις πατάτες, στεγνώστε τις με μια πετσέτα και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ. Πασπαλίςτε με λάδι, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και ανακατέψτε.
  5. Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί με το κότσι, προσθέστε το κρασί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για τα πρώτα 20 λεπτά στους 150 βαθμούς.
  6. Βγάλτε το κότσι, από το φούρνο και περιχύστε με τους χυμούς του. Ανεβάστε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε για άλλα 20 λεπτά.

πηγη kapa-news.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button