ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Όπως την έκανε η γιαγιά μας: Γευστική κολοκυθόπιτα με φέτα και γιαούρτι – Η πίτα που αγαπάμε να τρώμε τον χειμώνα

Ο καιρός που έρχεται είναι ιδανικός για… κλείσιμο στο σπίτι, χουχούλιασμα και μαγείρεμα.

Πέρα λοιπόν από τις κλασικές συνταγές για σούπες που προτείνουν οι περισσότεροι, εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να φτιάξετε την πιο εύκολη, γρήγορη αλλά και σούπερ γευστική κολοκυθόπιτα, όπως την έφτιαχνε η γιαγιά μας.

Τα υλικά λίγα, τα βήματα ελάχιστα!

Υλικά

  • 500γρ τριμμένα (χωρίς υγρά) Κολοκύθια
  • 100γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300γρ Τυρί φέτα
  • 100γρ Γιαούρτι
  • 2 Αυγά
  • 2 κομμένα Φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι Άνηθο
  • 1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 Ξύσμα Λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
  • Τρίβουμε τα κολοκυθιά και τα ζουλάμε με τα χέρια μας να φύγουν τα υγρά τους.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα κολοκυθάκια , τα αυγά, το γιαούρτι,το τυρί, τα κρεμμυδάκια , το ελαιόλαδο ,το ξύσμα λεμονιού, αλάτι , πιπέρι.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν μέχρι να γίνει ένας μαλακός χυλός.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι 26 εκ (θέλουμε να είναι λεπτή στρώσει για να ψηθεί καλά) και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  • Στρώνουμε το μίγμα ομοιόμορφα.
  • Ρίχνουμε από πάνω επιπλέον τυράκι και πασπαλίζουμε με πινέλο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 55 λεπτά και στα μισά του ψησίματος σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

 

πηγη athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button