ΔΙΑΦΟΡΑ

Όταν η αγαπημένη Ραφαέλα ζητούσε μια προσευχή από όλους μας: «Οι πόνοι δεν με άφησαν για πολύ έξω από το νοσοκομείο»

Η 20χρονη Χανιώτισσα Ραφαέλα Πιτσικάλη είχε σοβαρή μορφή καρκίνου, Εδώ και 3 χρόνια έδινε μάχη για τη ζωή της. Συγκεκριμένα έχει το Σάρκωμα Ewing. Αρχικά είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Αττικόν και τώρα βρίσκεται στο εξωτερικό.

Έδινε μεγάλη μάχη για τη ζωή της

Από το 2020 με θάρρος και αξιοπρέπεια και έχει πάντα στο πλευρό της συγγενείς και φίλους αλλά και τον κόσμο ο οποίος με τις σκέψεις του και τις προσευχές του είναι πάντοτε στο πλευρό της.

Τον Οκτώβριο του 2021 υπήρξε η πρώτη υποτροπή, που αντιμετωπίστηκε με δεύτερη επέμβαση και με ακτινοβολίες.

Tον Μάιο του 2023, υπήρξε, δυστυχώς, δεύτερη υποτροπή. Η οικογένεια της Ραφαέλας Πιτσικάλη, μετά την απόφαση των θεραπόντων γιατρών ότι δεν μπορεί να γίνει νέα επέμβαση στην Ελλάδα, αποφάσισε να απευθυνθεί σε Αντικαρκινικά Κέντρα του εξωτερικού και έτσι στις 6 Αυγούστου 2023, η Ραφαέλα μεταφέρθηκε στο εξειδικευμένο MD-Anderson Cancer Center, στο Χιούστον των ΗΠΑ.

Η ανάρτηση της Ραφαέλας

«Φτάσαμε Χιούστον αλλά οι πόνοι μου δε με άφησαν και πολύ έξω από το νοσοκομείο, σήμερα πρώτη μέρα σηκώθηκα να περπατήσω και από τον 22ο όροφο πρώτη φορά είδα κάτω… ευτυχώς δεν είμαι υψοφοβική. Πρόσεξα ότι ομορφότερη θέα από εκεί που αποκαλείς “οικογένεια” δεν υπάρχει.

Μια προσευχούλα θα ζητήσω να κάνετε και να μου ανάψετε ένα κεράκι να καταφέρω να νικήσω για τρίτη και τελευταία φορά τον καρκίνο και μόνο σαν ζώδιο να το ακούω.

Μπόρα είναι θα περάσει…».

πηγη toendiaferon.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button