ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ώρες αγωνίας στις Σέρρες. Έσπασε ανάχωμα στον Αχινό!!

 

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι του δήμου Βισαλτίας, που προσπαθούν να περιορίσουν από το πρωί τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, που κατάφεραν τελικά να σπάσουν μέρος του αναχώματος στον οικισμό του Αχινού και να διεισδύσουν σε καλλιεργήσιμες αγροτικές εκτάσεις.

Από νωρίς το μεσημέρι, η δημοτική Αρχή σε συνεργασία με άνδρες του στρατού κατάφεραν να δημιουργήσουν, παράκτια του Στρυμόνα, ένα περιμετρικό ανάχωμα, ύψους περίπου 1,5 μέτρου, με σκοπό να αποτρέψουν τα νερά να φτάσουν στις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.

Οι θυρόπορτες του φράγματος της Κερκίνης ανοιγοκλείνουν σταδιακά, με τη στάθμη του νερού της λίμνης να παραμένει στο κόκκινο, καθώς μέσα της χύνεται ο Στρυμόνας που φέρνει μαζί του τεράστιους όγκους νερού από τα λιωμένα χιόνια της γειτονικής Βουλγαρίας.

Ο δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, επισήμανε ότι «η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, αλλά πολύ σοβαρή», ενώ είναι καθησυχαστικός απέναντι στους κατοίκους του δήμου του, που φοβούνται να μην πλημμυρίσουν τα σπίτια τους, σε περίπτωση που δεν αντέξει τον όγκο του νερού, το ανατολικό φράγμα της Κερκίνης.

Επί ποδός βρίσκεται και ο δήμος Εμμανουήλ Παππά, που αναμένει σε λίγες ώρες να φτάσουν τα νερά του Στρυμόνα, που ήταν εγκλωβισμένα στη λίμνη Κερκίνη. Παρά την επούλωση των πληγών που άνοιξε ο ποταμός παράκτια του εν λόγω δήμου, το σπασμένο ανάχωμα στο Πεθελινό, παραμένει επικίνδυνο, καθώς αποτελεί και την εύκολη δίοδο του ποταμού αλλά και των παραποτάμων του.

 

πηγη madata.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button