ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν το ξεπέρασε ποτέ ο Δ. Παπαγιαννόπουλος: Η πανέμορφη ηθοποιός που σκοτώθηκε ακαριαία δίπλα του στα 42 της

Ένας θάνατος που τον σημάδεψε

Αν και έμεινε στη συνείδηση των περισσότερων ως κωμικός, ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος διέπρεψε σε δραματικούς ρόλους στους οποίους είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το μοναδικό ταλέντο του και να βγάλει στο «πανί» εκείνο το μελαγχολικό κομμάτι του εαυτού του που –εν μέρει- είχε «χτιστεί» μέσα από τις δυσκολίες που πέρασε.

Άλλωστε μιλάμε για έναν άνθρωπο που έζησε από πρώτο χέρι την φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, την οποία περιέγραψε με μαεστρία σε παλιότερη συνέντευξή του, με λίγα λόγια που προκαλούν ανατριχίλα. «Δεν ξεχνιούνται όσα χρόνια και αν περάσουν.

Πώς να σβήσει από τη μνήμη μου η εξόρμησις στο ύψωμα του Αγ. Αθανασίου στη Χειμάρα; Ανεβήκαμε με χέρια και πόδια, πολεμώντας με πέτρες. Είχα, θυμάμαι, πέντε φυσίγγια επί 20 ώρες. Εκεί που είχαμε σκαρφαλώσει, δεν μπορούσαν να μας φτάσουν τα μεταγωγικά. Κι εμείς πολεμούσαμε με πέτρες». Όμως –λες και δεν είδε αρκετό θάνατο στο αλβανικό μέτωπο– χρειάστηκε να ξεπεράσει ακόμη μία δραματική απώλεια αρκετά χρόνια αργότερα.

Βρισκόμαστε στο 1978 και ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι πλέον κάτι παραπάνω από καταξιωμένος ηθοποιός. Έχει ήδη στο βιογραφικό του περίπου 130 ταινίες, με τελευταίο δείγμα δουλειάς τον γλυκόπικρο ρόλο του ταβερνιάρη Γιώργη Κολαούζου στο «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται», ενώ την ίδια ώρα είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στο σίριαλ-θρύλο «Λούνα Παρκ» και παράλληλα συνεχίζει την εξαιρετική διαδρομή του και στο θέατρο.

Στις 12 Ιανουαρίου εκείνης της χρονιάς βρισκόταν στο δρόμο ακριβώς λόγω της συμμετοχής του σε παραστάσεις με τον θίασό του που ανέβαζε το έργο «Ο Μαγκούφης». Βρισκόταν μαζί με συναδέλφους του σε ένα αμάξι με το οποίο επέστρεφαν από τα Φάρσαλα στην Χαλκίδα, έχοντας παίξει το προηγούμενο βράδυ. Στις 9.30 το πρωί, στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φαρσάλων-Μικροθηβών το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός –τότε- ηθοποιός Γιάννης Μιχαλάκος.

Από την χιονόπτωση που είχε δημιουργηθεί, υπήρχε πάγος στο οδόστρωμα που έγινε η αιτία εξαιτίας της ολισθηρότητας να χάσει ο οδηγός τον έλεγχο του αμαξιού και εκείνο να προσκρούσει σε στύλο της ΔΕΗ. Από τα συντρίμμια ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος βγαίνει με σπασμένη κλείδα και θλαστικό τραύμα στο κεφάλι. Στο πίσω κάθισμά δίπλα του κάθονταν Πόπη Λάζου και Μίνα Πολίτου οι οποίες τραυματίζονται πιο ελαφρά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την γυναίκα η οποία βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος επηρεάστηκε σφόδρα από το περιστατικό, ενώ πληροφορήθηκε αργότερα την «τύχη» της συναδέλφου του. Στις ελάχιστες φορές που αναφέρθηκε στο γεγονός μονολογούσε για την «κακιά ώρα» που σκόρπισε την δυστυχία και τον θάνατο.

Κράτησε μέσα του εκείνη την δυσάρεστη ανάμνηση, μέχρι το μοναχικό δικό του «φευγιό» από αυτόν τον κόσμο που ήρθε στο διαμέρισμά του και έγινε αντιληπτός αρκετές ημέρες αργότερα. Το ημερολόγιο έγραφε 13 Απριλίου 1984 και ο κορυφαίος ηθοποιός ήταν 72 ετών.

Πηγη menshouse.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button