ΥΓΕΙΑ

10 τρόποι να μείνεις νέα και όμορφη χωρίς καλλυντικά…

 

Θέλεις να διατηρήσεις την ομορφιά σου με φυσικούς τρόπους, χωρίς να χαλάς μια περιουσία σε καλλυντικά και κρέμες;
1. Ξεχάστε τα καλαμάκια. Ναι, όσο παράδοξο και αν σας ακούγεται, τα καλαμάκια σύμφωνα με τη δερματολόγο Francesca Fusco, αυξάνουν τις ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα χείλη, λόγω του σχήματος που παίρνουν όταν τα χρησιμοποιείτε.

2. Να κοιμάστε αρκετά. Η ποσότητα και η ποιότητα του ύπνου, έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο πώς το δέρμα σας φαίνεται (υπάρχει ένας λόγος που αποκαλούν τον ύπνο ομορφιάς). Λιγότερες από οκτώ ώρες ύπνου τη νύχτα, είναι συνυφασμένες με φλεγμονές και σημάδια της γήρανσης. Ακόμη και η στάση του σώματος εν ώρα ύπνου, επιτρέπει στους μύες να χαλαρώσουν, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εμφάνισης των ρυτίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

3. Κοιμηθείτε ανάσκελα και θα προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων. «Μπορώ να πω με σιγουριά, από ποια πλευρά ο ασθενής μου κοιμάται», λέει η Fusco. Επίσης, μην κοιμάστε από την ίδια πλευρά στο μαξιλάρι. Όσο περνά ο καιρός, η επιδερμίδα θα σχηματίσει ρυτίδες καθώς δεν διευκολύνεται η ”λείανση” της.

4. Η Fusco συνιστά να κρατάτε το τηλέφωνό σας στο ύψος των ματιών, όταν στέλνετε γραπτά μηνύματα. Η στάση που παίρνει το σώμα, κοιτάζοντας προς τα κάτω, θα δημιουργήσει γραμμές και ρυτίδες στο λαιμό πολύ πιο γρήγορα.

5. Αποφύγετε να πιάνετε τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά ή σφιχτό σινιόν. Έρευνες έδειξαν πως τα ωοθυλάκια της τρίχας εξασθενούν και σταδιακά παρατηρείται τριχόπτωση.

6. Το υγρό περιβάλλον μπορεί να οδηγήσει σε ξηρότητα και ερεθισμούς το δέρμα σας, ενισχύοντας έτσι τις ρυτίδες. Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρούργο, James C. Marotta, MD, ένας υγραντήρας που θα μειώνει την υγρασία είναι η ιδανική λύση. Αν δεν έχετε, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε μια βρεγμένη πετσέτα πάνω από το καλοριφέρ ή ένα μπολ με κρύο νερό.

7. Μεταχειριστείτε το δέρμα σας απαλά. Το τρίψιμο του προσώπου με σκληρές πετσέτες, μπορεί να προκαλέσει πρόωρη γήρανση από τη συνεχή και απότομη τριβή. Σκουπίστε το ταμποναριστά, με απαλές κινήσεις με μια μαλακή πετσέτα.

8. Πηγαίνετε γυμναστήριο. Η άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κρατά το σώμα σε φόρμα και βελτιστοποιεί το δέρμα σας διατηρώντας το νεανικό, σφριγηλό και λαμπερό.

9. Αποφύγετε τις εκφράσεις του προσώπου. Το ζάρωμα του μετώπου και των χειλιών σας, είναι υπεύθυνο συχνά για τις πρώτες ρυτίδες ή την εμφάνιση βαθύτερων που συνδέονται με την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος.

10. Το δέρμα μας είναι αντιμέτωπο καθημερινά με ένα πλήθος περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η ηλιακή ακτινοβολία και οι τοξίνες, οι οποίες σε συνδυασμό με το άγχος, προκαλούν αύξηση των βλαπτικών ελεύθερων ριζών που είναι υπεύθυνες για τη γήρανση. Τα καρότα περιέχουν καροτενοειδή, τα οποία προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες και βοηθούν καθοριστικά στην πρόληψη των ρυτίδων.
Πηγή

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button