ΔΙΑΦΟΡΑ

10 Χρήσιμα tips μαγειρικής!

 

Ψάχνεις έξυπνες ιδέες και εύκολα tips μαγειρικής, για να είναι το φαγητό σου πάντοτε εξαιρετικό και η διαδικασία της υλοποίησης του πολύ πιο εύκολη; Δες τις πιο χρήσιμες συμβουλές!

Η μαγειρική θέλει πάνω απ” όλα όρεξη και να αγαπάς αυτό που κάνεις, καμιά φορά όμως δεν είναι και τόσο εύκολο μιας και όλο και κάτι πηγαίνει στραβά, είτε με τα υλικά είτε ακόμη και με την όλη διαδικασία.

Ποια είναι όμως αυτά τα κολπάκια που μπορούν να σου λύσουν τα χέρια;

1. Αντικατέστησε τη ζάχαρη με πελτέ μήλου

16

Αν έχεις ξεμείνει από ζάχαρη και θέλεις να φτιάξεις κάποιο γλυκό μπορείς να βάλεις πολτοποιημένο μήλο, το οποίο θα είναι εξίσου αποτελεσματικό.

2. Βγάλε το τσόφλι που έπεσε στο ασπράδι χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο τσόφλι

13

Αυτό το να πέφτει ένα κομματάκι από το τσόφλι μέσα στο μπολ με τα αβγά είναι ότι χειρότερο, μιας και παιδεύεσαι πόση ώρα για να το πιάσεις. Μπορείς όμως να πάρεις το υπόλοιπο από τσόφλι και απλά να το ψαρέψεις, χωρίς να λερώσεις και τα χέρια σου.

3. Κράτα τα λαχανικά σου φρέσκα μέσα σε σακούλα

17

Πλύνε πρώτα καλά καλά τα λαχανικά σου και έπειτα στέγνωσέ τα και βάλτα σε πλαστικές σακούλες. Φρόντισε πριν κλείσεις τις σακούλες να είναι γεμάτες με αέρα, ώστε να διαρκέσουν για περισσότερο καιρό φρέσκα.

4. Φτιάξε παγωτό από γιαουρτάκια

18

Θέλεις κάτι γλυκό, αλλά δεν έχεις όρεξη να κάτσεις να φτιάξεις κάτι εκείνη την στιγμή; Υπάρχει λύση. Αγόρασε γιαουρτάκια σε ότι γεύσεις σου αρέσουν και κάρφωσε πάνω στη συσκευασία ξυλάκια.

Τώρα το μόνο που μένει είναι να τα βάλεις στην κατάψυξη και λίγες ώρες μετά θα μπορείς να γευτείς το πιο εύκολο και ταυτόχρονα υγιεινό παγωτό ξυλάκι που έχεις φάει ποτέ.

5. Διατήρησε τα μυρωδικά σου στην κατάψυξη

19

Για να μην αφήσεις τα μυρωδικά σου να πάνε χαμένα μπορείς να τα ψιλοκόψεις και να τα βάλεις σε μια παγοθήκη με ελαιόλαδο και μετά στην κατάψυξη.

Τώρα όποτε θα τα χρειάζεσαι για το φαγητό σου το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να βγάζεις ένα κομμάτι και να το βάζεις στην κατσαρόλα σου.

6. Δες αν είναι τα αβγά σου φρέσκα βάζοντάς τα σε ένα ποτήρι νερό

20

Το να δεις αν τα αβγά είναι φρέσκα είναι πολύ εύκολο αρκεί να ακολουθήσεις αυτόν τον τρόπο. Αν όταν βάλεις το αβγό σε ένα ποτήρι με νερό μείνει στον πάτο, τότε σημαίνει ότι είναι ολόφρεσκο ενώ αν είναι ελάχιστα στον αέρα είναι και πάλι καλό απλά όχι της ημέρας.

Όπως φαντάζεσαι αν το αβγό ανέβει στην επιφάνεια καλό θα ήταν να μην το ακουμπήσεις καν.

7. Φύλαξε τη ζύμη για κρέπες σε μπουκάλι από κέτσαπ

21

Αν σου έχει περισσέψει μείγμα από κρέπες ή αν θέλεις να το έχεις έτοιμο ανά πάσα στιγμή, μπορείς να φτιάξεις μια ποσότητα και να την βάλεις σε ένα καθαρό μπουκάλι από κέτσαπ και έπειτα στο ψυγείο.

Έτσι και θα καταφέρεις να διατηρήσεις το μείγμα για αρκετές ημέρες, αλλά θα μπορείς και να το απλώσεις καλύτερα μετά στο τηγάνι σου.

8. Απέτρεψε το νερό να χυθεί στο βράσιμο με μια ξύλινη κουτάλα

22

Επειδή δεν μπορείς να είσαι μονίμως επάνω από την κατσαρόλα όταν βράζεις κάτι ώστε να μη χυθεί το νερό, μπορείς πολύ απλά να τοποθετήσεις επάνω στην κατσαρόλα μια ξύλινη κουτάλα, η οποία θα σταματάει τον αφρό.

9. Αποφλοίωσε τις φράουλες με καλαμάκι

23

Αν θέλεις να καθαρίσεις το εσωτερικό μιας φράουλας, είτε για τα παιδιά σου είτε και για να φτιάξεις κάποιο ιδιαίτερο γλυκό, μπορείς να βάλεις ένα καλαμάκι στην κάτω πλευρά της φράουλας και να το πιέσεις προς τα πάνω.

10. Κράτα την καστανή ζάχαρη μαλακή με marshmallows

24

Η καστανή ζάχαρη λόγω του ότι είναι τόσο μαλακή έχει την ιδιότητα να κολλάει και να γίνεται συμπαγής με τον καιρό, άρα και πιο σκληρή. Μπορείς όμως να την κρατήσεις μαλακή όπως την πρώτη μέρα βάζοντάς την σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς, τοποθετώντας μερικά marshmallows από πάνω.

Εσύ έχεις κάποια συμβουλή σχετική με την μαγειρική να μοιραστείς μαζί μας;

[via]

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button