ΚΟΙΝΩΝΙΑ

25χρονος Ελληνας πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή για βιασμό που δεν έκανε!

1839

Πώς έστησε την πλεκτάνη η 36χρονη Βουλγάρα -Αποδείχτηκε μέσω DNA ότι ο νεαρός άνδρας ήταν αθώος

Τρία εφιαλτικά χρόνια, εκ των οποίων περίπου το ένα στη φυλακή, πέρασε ένας 25χρονος Ελληνας από τη Μυτιλήνη μέχρι να αποδείξει ότι η καταγγελία μίας Βουλγάρας εις βάρος του για βιασμό ήταν ψευδής.

Η εκδίκαση της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χίου την περασμένη εβδομάδα εξελίχθηκε σε μια επώδυνη αλλά λυτρωτική ακροαματική διαδικασία, καθώς ο φερόμενος ως βιαστής αθωώθηκε παμψηφεί.

Καταλυτική για την έκβαση της υπόθεσης αποδείχθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε η καταγγέλλουσα, φωτίζοντας τα θολά σημεία της καταγγελίας και αποκαλύπτοντας τελικά τα ψεύδη της γυναίκας.

Η καταγγελία
Το καλοκαίρι του 2012 μία 36χρονη Βουλγάρα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ένας 22χρονος κάτοικος της Μυτιλήνης την βίασε. Σύμφωνα με την κατάθεση της, η γυναίκα έκανε ωτοστόπ και ο φερόμενος ως δράστης δέχθηκε να την μεταφέρει. Ωστόσο, αμέσως μόλις επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, και σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις της φερόμενης ως βιασθείσας, ο Ελληνας οδηγός του οχήματος σταμάτησε το αυτοκίνητο σε απομονωμένο σημείο, την χτύπησε και την βίασε. Και στη συνέχεια την παράτησε στο δρόμο και εξαφανίστηκε.

Τότε, ξεκίνησε το μαρτύριο του άτυχου νεαρού άνδρα. Μετά την καταγγελία της 36χρονης αλλοδαπής συνελήφθηκε από τις αρχές και οδηγήθηκε στη φυλακή Τριπόλεως. Ο νεαρός δήλωνε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αθώος και ότι πρόκειται πιθανότητα για πλεκτάνη, διότι «η καταγγέλουσα έστησε όλη αυτή την απάτη για να εκβιάσει και να μου ζητήσει ένα υπέρογκο ποσό προκειμένου να αποσύρει τη μήνυσή της και να μην οδηγηθεί η υπόθεση στη δικαιοσύνη».

Ωστόσο, οι επίμονες φωνές του φερόμενου ως βιαστή για την αθωότητά του και την πλεκτάνη με οικονομικά κίνητρα που του έστησε η αλλοδαπή γυναίκα, δεν εισακούονταν. Σε συνδυαςμό δε με την καθυστέρηση της έκδοσης των αποτελεσμάτων των ειδικών εξετάσεων στην οποία είχε υποβλήθηκε η 36χρονη από τον ένα και μοναδικό επικουρικό ιατροδικαστή του δημόσιου νοσοκομείου του νησιού η κατάσταση έπαιρνε διαστάσεις θρίλερ.

Η ιατροδικαστική εξέταση
Τελικά, οι εξετάσεις έδειξαν ότι στο σώμα της γυναίκας υπήρχε DNA από δύο άλλους άντρες πλην του φερόμενου ως βιαστή ενώ και η ίδια παραδέχθηκε ότι μετά τον υποτιθέμενο βιασμό της κοιμήθηκε και με άλλους. Η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε τα θολά ψεύδη της καταγγέλουσας και την αλήθεια του φερόμενου ως δράστη. Οπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας, κ. Γρηγόριος Λέων που κλήθηκε να καταθέσει σ’ αυτή την υπόθεση, «οι εξετάσεις που έγιναν στο φερόμενο ως θύμα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για την αθώωση του 22χρονου». Σύμφωνα με τον κ. Λέων, «είναι σημαντικό σε κάθε υπόθεση βιασμού να πραγματοποιείται άμεσα και σωστά πλήρη ιατροδικαστική εξέταση. Ειδικά οι εργαστηριακές εξετάσεις για διερεύνηση σπέρματος και γενετικού υλικού μπορούν να μας δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις και να συμβάλλουν σημαντικά στη διερεύνηση της αλήθειας. Στη συγκεκριμένη υπόθεση εάν δεν είχαν γίνει αυτές οι εξετάσεις είναι ιδιαίτερα πιθανό ένας, όπως αποδείχτηκε αθώος, νέος άνθρωπος να είχε καταδικαστεί».

πηγη protothema.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button