ΔΙΑΦΟΡΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο – Νεκρός γνωστός πρωταγωνιστής

Ο ηθοποιός Αντρέ Βιλμς, ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου αλλά και σκηνοθέτης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπός του χωρίς να διευκρινίσει την αιτία θανάτου.

Ο Γάλλος καλλιτέχνης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό πρωταγωνιστώντας στην ταινία «La Vie est un long fleuve tranquille» (1988) του Ετιέν Σατιλιέ, και στην συνέχεια έγινε αγαπημένος των σινεφίλ με την συνεργασία του με τον Ακι Καουρισμάκι.

Μαζί γύρισαν τις ταινίες «La Vie de bohème» (1992), «Les Leningrad Cowboys rencontrent Moïse» (1994), «Juha» (1999), «Le Havre», 2011), «L’Autre Côté de l’espoir» (2017), ταινίες που σημαδεύονται από πρόσωπα χιμαιρικά, ποιητικούς διαλόγους, διαποτισμένες από το πνεύμα του ουμανισμού που διαπερνά το έργο του Καουρισμάκι.

«Ο Ακι είναι ένας από τους σπάνιους σκηνοθέτες που δεν παίρνει τους ηθοποιούς για αναλφάβητους, αν και υπάρχουν πολλοί», έλεγε ο Αντρέ. Είχε γυρίσει ταινίες επίσης με τους τους Κλοντ Σαμπρόλ («L’Enfer» το 1994), Φρανσουά Οζόν («Ricky» το 2009), Ζαν-Ζακ Μπενέξ («Roselyne and the lions» το 1989) ή Φιλίπ Γκαρέλ («The Salt of Tears» το 2020). Όπως δήλωσε ο ατζέντης του είχε συμφωνίες για πολλά μελλοντικά σχέδια.

Είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου του Στρασβούργου, σε έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Ο ίδιος γελούσε όταν τον ρωτούσαν πώς λειτουργεί σε ένα πλατό όταν δεν καταλαβαίνει καθόλου την γλώσσα του σκηνοθέτη: «Οι μεγάλοι σκηνοθέτες δεν έχουν ανάγκη να μιλήσουν! Μού έλεγε: “Παίξε σαν ηλικιωμένος τζέντλεμαν. Μην τρέχεις. Μη αναποδογυρίζεις πράγματα…” Όλοι τρέχουν στις σημερινές ταινίες». ΠΗΓΗ: nassosblog.gr

Δολοφονήθηκε ο Έντριεν Πέιν

Σοκ προκάλεσε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Έντριεν Πέιν.

Σοκ στο χώρο του μπάσκετ προκάλεσε η είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο Έντριαν Πέϊν, που αγωνίστηκε δύο φορές στον Παναθηναϊκό. Την είδηση μετέφερε ο πρώην συμπαίκτης του, Τζάρεντ Σάλιντζερ, ενώ την επιβεβαίωσε και ο δημοσιογράφος της Detroit Free Press, Κρις Σολάρι.

Ο Πέϊν ήταν μόλις 31 ετών και μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας, αγωνίστηκε στο πρόσφατο παρελθόν για δύο θητείες στον Παναθηναϊκό. Το 2018 και το 2019. Επίσης είχε αγωνιστεί μεταξύ άλλων ομάδων και στις Βιλερμπάν, Μάτζικ και Χοκς.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button