ΔΙΑΦΟΡΑ

+700 ευρώ στον μισθό και δικό σου σπίτι: Το νησί της Ελλάδας που μοιράζει λεφτά σε όποιον πάει για δουλειά

Βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου. Ο πληθυσμός του νησιού, που είναι περίπου επτακόσιοι κάτοικοι το χειμώνα, το καλοκαίρι σχεδόν διπλασιάζεται. Το νησί είναι πόλος έλξης τουριστών με κορύφωση το μήνα Αύγουστο.

Έχει έκταση 19 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί την Κοινότητα Ελαφονήσου, του νομού Λακωνίας. Πιο συγκεκριμένα το κοινοτικό διαμέρισμα Ελαφονήσου αποτελείται από το χωριό Ελαφόνησος και τους οικισμούς Καπάρι, Κάτω Νησί, Λεύκη και Πούντα. Κατά την απογραφή του 2001 η κοινότητα είχε συνολικά 745 κατοίκους, από τους οποίους 625 κατοικούσαν στο χωριό Ελαφόνησος και στους οικισμούς οι υπόλοιποι ως εξής: 10 στο Καπάρι, 70 στο Κάτω Νησί, 35 στην Λεύκη και 13 στην Πούντα.

Η Ελαφόνησος ανήκει στο Νομό Λακωνίας, ανατολικά βρίσκεται η Νεάπολη, έδρα του Δήμου Βοιών που μαζί με τα υπόλοιπα χωριά στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου αποτελούν τα Βάτικα.

Στα νότια βρίσκονται τα Κύθηρα

Η Ελαφόνησος διέθετε έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους στην Ελλάδα με σκάφη παράκτιας αλιείας. Τα περισσότερα από αυτά είναι τρεχαντήρια .

Μηνιαίο επίδομα 700 ευρώ δίνει ο δήμος, για να προσελκύσει γιατρούς.

Οι ιατρικές ελλείψεις και τα προβλήματα για τους κατοίκους της Ελαφονήσου, ανάγκασαν τη δημοτική αρχή να προχωρήσει σε σημαντικές αποφάσεις.

Εκτός από τον μισθό και όσα προβλέπονται από τον νόμο, καθώς το νησί είναι παραμεθόριος περιοχή, ο δήμος επιδοτεί τις θέσεις με ένα σημαντικό ποσό.

Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο

Ο δήμαρχος Άγγελος Τσιριγωτάκης, εξηγεί πως από τις περίπου 12 θέσεις που θα έπρεπε να λειτουργούν, το νησί διαθέτει μόνο ένα γιατρό. Έτσι, κατέληξε ότι πρέπει να δοθεί ένα μηνιαίο επίδομα 700 ευρώ για τους μονίμους γιατρούς και για τους αγροτικούς 400 ευρώ.

Επίσης, αναλαμβάνει να βοηθήσει στην εύρεση κατοικίας για εκείνους που θα αποφασίσουν να εγκατασταθούν στο νησί.

Το διαβάσαμε εδώ i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button