ΔΙΑΦΟΡΑ

8χρονος σε κώμα μάχεται με όγκο στον εγκέφαλο –Η μάνα χωρίς χρήματα στην Πάφο, ο πατέρας μόνος στη Γερμανία -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

8χρονος σε κώμα μάχεται με όγκο στον εγκέφαλο –Η μάνα χωρίς χρήματα στην Πάφο, ο πατέρας μόνος στη Γερμανία – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Επιμέλεια: ThemaOnline

Οκτάχρονο αγοράκι από την Συρία με γονείς που αιτούνται άσυλο στην Κύπρο, παλεύει για τη ζωή του, αφού κρατείται σε κώμα μετά από εγχείρηση αφαίρεσης όγκου στον εγκέφαλο.

Ο πατέρας του μετέβη στη Γερμανία όπου έγινε η επέμβαση και δεν έχει τα απαραίτητα χρήματα για διαμονή και σίτιση. Η θεραπεία στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες.

Την ίδια στιγμή ένα δράμα εκτυλίσσεται στην Πάφο. Η μητέρα του παιδιού προσπαθεί να τα βγάλει πέρα, χωρίς να έχει τα απαραίτητα. Λίγο πριν ο οκτάχρονος διαγνωστεί με όγκο στον εγκέφαλο, ο σπιτονοικοκύρης της οικογένειας αύξησε το ενοίκιο από 250 ευρώ στα 300 ευρώ. Η μάνα δεν αγωνιά μόνο για τον γιο της που δίνει μεγάλη μάχη, αλλά πρέπει να φροντίσει για την ομαλή διαβίωση της 4χρονης κόρης της και ενός βρέφους (αγοράκι κάτω από ενός έτους).

Την συγκινητική αυτή ιστορία φέρνει στο φως της δημοσιότητας η Cyprus Mail με δημοσίευμά της την Δευτέρα (04/02).

Το παραθέτουμε αυτούσιο:

«Ένα 8χρονο αγόρι από τη Συρία που διαμένει στην Πάφο έχει υποβληθεί σε εγχείρηση για όγκο στον εγκέφαλο στη Γερμανία και κρατείται σε κώμα.
Ο Αχμέντ Αλ Σίκο μετέβη εσπευσμένα στη Γερμανία την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, συνοδευόμενος από τον πατέρα του, Άμπντο, μετά που οι γιατροί στο Μακάρειο Νοσοκομείο αποφάσισαν ότι χρειαζόταν να μεταφερθεί για εξειδικευμένη χειρουργική, σύμφωνα με εθελοντή ομάδας προσφύγων, την Ρεχάμπ Αλ Χαμπράτ.
Είναι εθελόντρια με την ύπατη αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών και το κέντρο Caritas (Κέντρο Συντονισμού για Πρόσφυγες και Μετανάστες), έναν οργανισμό που βοηθά τους πρόσφυγες.
‘Ή μητέρα του Αχμέντ μου είπε ότι υπεβλήθη στην εγχείρηση αλλά θα κρατηθεί κοιμισμένος για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρει για πόσο και ανησυχεί πολύ’ είπε στην Cyprus Mail τη Δευτέρα η Αλ Χαμπράτ , η οποία συμμετέχει σε έρανο για την οικογένεια του αγοριού.
Ο Οργανισμός ‘Ένα Όνειρο, Μια Ευχή’ –η κυπριακή ένωση για παιδιά με καρκίνο και παρεμφερείς ασθένειες- έκανε δωρεά στην οικογένεια 3.000 ευρώ, που δόθηκαν στον Άμπντο για να βοηθηθεί με τα έξοδά τους στην Γερμανία, σύμφωνα με την γενική γραμματέα της οργάνωσης, Μάρω Χατζηχριστοφή.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός ιδρύθηκε το 1997 από μια ομάδα γονέων παιδιών που υπέφεραν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες ασθένειες του αίματος.
‘Κάνουμε το καλύτερο για να παράσχουμε οικονομική βοήθεια στα παιδιά και στις οικογένειές τους, αλλά και ψυχολογική στήριξα’, είπε.
Η Αλ Χαμπράτ είπε ότι ειπώθηκε στον Άμπντο ότι θα πρέπει να μείνει στη Γερμανία με τον γιο του για τουλάχιστον έξι μήνες και θα πρέπει να καλύψει το κόστος της διαμονής και της σίτισης γι’ αυτό το χρονικό διάστημα.
Έχει κάνει αιτήματα για εισφορές ώστε να βοηθηθεί η μητέρα του Αχμέντ που παραμένει στην Πάφο με τα μικρότερα παιδιά του ζεύγους, ένα 4χρονο κορίτσι κι έναν γιο που είναι κάτω από ενός έτους.
‘Δεν μπορεί να δώσει το ενοίκιο και ο σπιτονοικοκύρης το αύξησε από 250 ευρώ τον μήνα σε 300 ευρώ, λίγο πριν ο Αχμέντ αρρωστήσει’ είπε.

‘Είναι σε απεγνωσμένη ανάγκη για χρήματα, θέρμανση, φαγητό, πάνες, βρεφική τροφή, σκόνη γάλακτος, μωρουδιακά ρούχα και μωρομάντηλα’.

Η οικογένεια έφτασε στην Κύπρο περίπου πριν από έξι μήνες, αφήνοντας το Αλέπο της Συρίας και διεκδικώντας άσυλο. Έλαβε την πρώτη τους οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση της Κύπρου την περασμένη εβδομάδα.
Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Αχμέντ είχε υψηλό πυρετό και πονοκέφαλο κατά τη διάρκεια της νύχτας και οι γονείς του τον πήραν στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου, όπου του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και στη συνέχεια του δόθηκε εξιτήριο.
Η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε και οι γονείς του τον πήραν πίσω στο νοσοκομείο όπου υο αγόρι υποβλήθηκε σε αριθμό εξετάσεων συμπεριλαμβανομένου και MRI. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία για θεραπεία.
Για περισσότερες λεπτομέρειες ή για βοήθεια: Wendy Burdon, Caritas, Πάφος: Τηλ: 99040294».

πηγη tothemaonline.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button