ΔΙΑΦΟΡΑ

Επιστρέφουν αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και 35άρια

Καιρός: Αφρικανική σκόνη, λασποβροχές και… 35άρια από τη νέα βδομάδα

Αποπνικτική ατμόσφαιρα μετά την κακοκαιρία προβλέπει ο μετεωρολόγος – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο

Με σκαμπανεβάσματα του καιρού θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα, καθώς από τις έντονες βροχές και τα χιόνια, θα οδηγηθούμε και πάλι στην αφρικανική σκόνη, τις λασποβροχές και τη ζέστη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Σκόνη και… βαρομετρικό χαμηλό από την Αφρική

Το βαρομετρικό χαμηλό θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης αλλά και πολύ θερμές αέριες μάζες στη μέση και χαμηλή τροπόσφαιρα.

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, η απουσία του χειμώνα φέτος οδήγησε τις θερμές αέριες μάζες από την Αφρική πιο εύκολα και πιο συχνά σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη. Όταν μάλιστα αυτές συναντούν στην πορεία τους πιο ψυχρές και πιο υγρές αέριες μάζες προς την κεντρική Μεσόγειο, σχηματίζουν βαρομετρικά χαμηλά τα οποία στην πορεία τους σηκώνουν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης.

Μια τέτοια κατάσταση θα αντιμετωπίσουμε και τη νέα εβδομάδα όπου βαρομετρικό χαμηλό από το εσωτερικό της Αφρικής θα κινηθεί βορειότερα σηκώνοντας πολύ μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης οι οποίες θα φτάσουν σχετικά εύκολα στη χώρα μας. Μάλιστα καθώς αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα πάρει υγρασία και από τη Μεσόγειο θα μας φέρει και βροχές – λασποβροχές.

 

 

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό σημειώνεται με κίτρινο βέλος στον χάρτη

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα με αφρικανική σκόνη, 35άρια και θυελλώδεις ανέμους

Η εξέλιξη αυτή θα προκαλέσει πολύ υψηλές θερμοκρασίες προς τα δυτικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη όπου προς τη βόρεια Κρήτη δεν αποκλείεται να συναντήσουμε θερμοκρασίες κοντά στους 35° βαθμούς Κελσίου και σε συνδυασμό και με τις μεγάλες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα οδηγήσουν σε μια αρκετά βαριά ατμόσφαιρα.

Αυτό το βαρομετρικό χαμηλό συνδυαζόμενο με άλλες βαρομετρικές διατάξεις βορειότερα και ανατολικότερα, θα δημιουργήσει και μια μεγάλη διαφορά πίεσης η οποία με τη σειρά της θα προκαλέσει πολύ θυελλώδεις ανέμους προς τα νότια τμήματα της χώρας μας οι οποίοι, αλληλεπιδρώντας με την τοπογραφία, θα λειτουργήσουν σαν καταβάτες (ρεύμα αέρα που κατεβαίνει).

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button