ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάσχα 2024 χωρίς «Ιησού από τη Ναζαρέτ» για πρώτη φορά;

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα μέχρι στιγμής, δείχνει να γίνεται μια μεγάλη ανατροπή με τη διαχρονική επιτυχία του Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ο «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα μέχρι και τη Μ. Τετάρτη, χωρίς ακόμα να έχει βγει κάποια ανακοίνωση για τις ημέρες και ώρες προβολής.

Για πολλά χρόνια, η συγκεκριμένη θρησκευτική υπερπαραγωγή παίζει στον ΑΝΤ1 και πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ταυτίσει τη Μ. Εβδομάδα με τουλάχιστον ένα επεισόδιο της εμβληματικής σειράς. Παλαιότερα, ξεκινούσε από τη Μ. Δευτέρα και έφτανε μέχρι το Μ. Σάββατο, ωστόσο, τελευταία, είχε «μαζευτεί» σε λιγότερες ημέρες, με περισσότερα επεισόδια.

Έτσι, δεν αποκλείεται, ενδεχομένως, να προβληθεί από Μ. Πέμπτη και μετά, κάτι που όμως θα σημαίνει, κυριολεκτικό, «non stop» μαραθώνιο του «Ιησού από τη Ναζαρέτ», αφού η τηλεοπτική μίνι σειρά βρετανικής και ιταλικής παραγωγής είναι συνολικής διάρκειας 371 λεπτών.

Πάντως, εάν φέτος δεν προβληθεί τελικά, θα πρόκειται για σπάνια επιλογή από τον ΑΝΤ1 που παίζει τη σειρά για 24 χρόνια! Δεν θα είναι η πρώτη φορά, μιας και έχει ξαναϋπάρξει «διάλειμμα» άλλες δύο φορές.

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά από το ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977.

Θεωρείται ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού.

Ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφφιρέλλι απέδωσε με ευλάβεια τα Πάθη του Ιησού, αναπαριστώντας τα γεγονότα με πίστη στις Γραφές και απόλυτο σεβασμό στην ιερότητα του θέματος. Τα γυρίσματα κράτησαν σχεδόν έναν χρόνο, έγιναν σε αυθεντικούς χώρους και ο Τζεφφιρέλλι εξασφάλισε ένα επιτελείο διάσημων ηθοποιών:

Ρόμπερτ Πάουελ – Ιησούς Χριστός
Ολίβια Χάσεϊ – Παναγία
Έρνεστ Μποργκνάιν – Εκατόνταρχος
Ροντ Στάιγκερ – Πόντιος Πιλάτος
Πίτερ Ουστίνοφ – Ηρώδης ο Μέγας
Κλαούντια Καρντινάλε – Μοιχαλίδα
Τζέιμς Μέισον – Ιωσήφ από την Αριμαθαία
Αν Μπάνκροφτ – Μαρία Μαγδαληνή
Κρίστοφερ Πλάμερ – Ηρώδης Αντύπας
Βαλεντίνα Κορτέζε – Ηρωδιάδα
Άντονι Κουίν – Καϊάφας
Μάικλ Γιορκ – Ιωάννης ο Βαπτιστής
Γιώργος Βογιατζής – Ιωσήφ
Ίαν Μακ Σέιν – Ιούδας Ισκαριώτης
Λόρενς Ολίβιε – Νικόδημος
Τζέιμς Ερλ Τζόουνς -Βαλτάσαρ
Ίαν Χολμ – Ζέραχ.

To διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button