ΔΙΑΦΟΡΑ

Τηγανιτές πατάτες: Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για να γίνουν τραγανές

Απολαύστε τραγανές τηγανιτές πατάτες με το κόλπο νερού και ξυδιού. Μάθετε πώς να τις φτιάχνετε χρυσαφένιες και απολαυστικές.

Θέλετε να φάτε τραγανές τηγανιτές πατάτες, σαν αυτές που τρώμε στα ταχυφαγάδικα; Διαβάστε παρακάτω για το κόλπο με το νερό και το ξύδι που θα της κάνει όχι μόνο τραγανές αλλά και χρυσαφένιες.

Οι τηγανιτές πατάτες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Μπορεί να μην είναι υγιεινές, αλλά που και που την κάνουμε τη χάρη στον εαυτό μας και τις απολαμβάνουμε.

Το κόλπο με το νερό και το ξύδι για τραγανές τηγανιτές πατάτες

Αν θέλετε να φτιάχνετε πάντα τραγανές τηγανιτές πατάτες τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο με το νερό και το ξύδι. Καλύτερες και από ψητοπωλείου!

Υλικά:

Πατάτες 1-2 μεγάλες

Νερό 1 λίτρο περίπου

Ξύδι 5-6 κουταλιές της σούπας

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κόλπο με το νερό και το ξύδι για τραγανές τηγανιτές πατάτες:

Αρχικά ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις πατάτες ως συνήθως.

Γεμίζουμε μία λεκάνη με νερό και προσθέτουμε στη λεκάνη και το ξύδι.

Βουλιάζουμε τις πατάτες στο μείγμα και τις αφήνουμε να σταθούν για περίπου 20 λεπτά.

Έπειτα τις σουρώνουμε και τις στεγνώνουμε καλά.

Τηγανίζουμε στη φριτέζα για 4-5 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.

Έπειτα ανεβάζουμε το καλάθι, ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για ακόμα 4-5 λεπτά, ανάλογα και πόσο χοντρές είναι οι πατάτες μας.

Για ακόμη πιο τραγανές πατάτες, διαλέξτε ποικιλία πατάτας με λίγο άμυλο.

Δείτε τι «θεραπεύουν» και που βοηθούν οι τηγανιτές πατάτες

Όπως είναι ευρέως γνωστό, οι τηγανιτές πατάτες όσο νόστιμες κι αν είναι και όσο κι αν θέλουμε να τις καταναλώνουμε επί καθημερινής βάσεως, έχουν χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά. Ωστόσο, γνωρίζατε πως «θεραπεύουν» κάτι που έχουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι;

Αυτό δεν είναι άλλο από το στρες.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ερευνητές έκαναν ένα πείραμα με αρουραίους, τους οποίους είχαν χωρίσει σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα αλατιού και εμφάνιζε υπερνατριαιμία, ενώ η δεύτερη είχε φυσιολογικά επίπεδα νατρίου. Οι ερευνητές στη συνέχεια εξέθεσαν και τις δύο ομάδες σε στρεσογόνες καταστάσεις.

Η πρώτη ομάδα που είχε υψηλά επίπεδα αλατιού παρουσίαζε μειωμένη δραστηριότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, ενώ συνήλθαν πιο σύντομα από την κατάσταση στρες. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το αλάτι το οποίο περιέχεται σε μεγάλη ποσότητα στις τηγανιτές πατάτες, μειώνει σημαντικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες.

Κάθε φορά λοιπόν που τρώμε φαγητά με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις τηγανιτές πατάτες, θέτουμε σε λειτουργία το φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού κατά του στρες. Βέβαια κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η συχνή κατανάλωση τηγανητής πατάτας μπορεί να προκαλέσει διαβήτη και υπέρταση.

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

 

 

 

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button