ΔΙΑΦΟΡΑ

Ανακοίνωσε τα χείρıστα ο Λέκκας για τον σεισμό που έρχεται: «Θα υπάρχουν τεpάστιες απώλειες, θα φτάσει τα 8,2 Ρίχτερ»

«Υπάρχουν κτήρια που πραγματικά είναι ένας κίνδυνος μέσα στα σημεία της πόλης»

Ανησυχητική είναι η τοποθέτηση του προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμιου Λέκκα, όσον αφορά τον μεγάλο σεισμό που περιμένουν όλοι να γίνει στην Κωνσταντινούπολη.

«Η διεθνής επιστημονική κοινότητα έχει επισημάνει ότι πρέπει να γίνει άμεσα ένας σεισμός στην Κωνσταντινούπολη» ήταν τα λόγια του Ευθύμιου Λέκκα μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εξήγησε ότι μέσα στην επόμενη πενταετία πρέπει να εκτονωθούν οι εντάσεις.

Αναφερόμενος στον σεισμό που περιμένουν οι επιστήμονες στην Κωνσταντινούπολη εξήγησε χαρακτηριστικά: «Λέω “πρέπει” γιατί είναι το τελευταίο κομμάτι του ρήγματος. Το ρήγμα της Ανατολίας αποτελείται από 13 κομμάτια, 13 τμήματα. Τα 12 τμήματα έχουν σπάσει. Το τελευταίο τμήμα που έχει σπάσει, έχει δώσει δηλαδή μεγάλο σεισμό, ήταν το 1999 στη Νικομήδεια. Το τελευταίο ρήγμα τώρα που δεν έχει σπάσει, από το 1911 μέχρι τώρα, είναι το ρήγμα που είναι νότια της Κωνσταντινούπολης, στον υποθαλάσσιο χώρο.

Είχαν υπολογίσει οι διεθνείς επιστημονικές ομάδες ότι έπρεπε να είχε σπάσει μέχρι το 2020. Όσο καθυστερεί συσσωρεύονται εντάσεις και μπορεί να γίνει μεγαλύτερος σεισμός. Επίσης το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα γιατί είχαμε δύο σεισμούς στην Προύσα και στο Κοβατσκίλι, προάστιο της Κωνσταντινούπολης, το οποίο είναι στις άκρες και στις άκρες του ρήγματος και υποψιαστήκαμε ότι εδώ κάτι γίνεται, σπάνε οι άκρες του ρήγματος, πιθανώς να σπάσει και όλο το ρήγμα.

Όπως τόνισε, πρέπει να γίνει οπωσδήποτε την επόμενη πενταετία σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: «Σε κάθε περίπτωση, όμως, πρέπει στην επόμενη πενταετία να υπάρχει ένας μεγάλος σεισμός, γιατί όσο περνάει το χρονικό διάστημα, ο σεισμός από τα 7,8 μεγαλώνει και πάει στο 8, πάει στο 8,2. Οπότε, καταλαβαίνετε, εκεί θα υπάρχουν τεράστιες απώλειες».

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button