ΔΙΑΦΟΡΑ

Πάσχα 2024: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σούπερ μάρκετ – Τι θα ισχύσει με τις τράπεζες και μισθοδοσίες

Τα σούπερμαρκετ πρόκειται να κατεβάσουν ρολά για τρεις ημέρες το Πάσχα 2024. Επομένως οι καταναλωτές θα πρέπει να φροντίσουν να προμηθευτούν τα απαραίτητα εγκαίρως. Αυτό γιατί την αργία του Πάσχα θα ακολουθήσει η αργία της Πρωτομαγιάς η οποία θα κρατήσει κλειστά για ακόμη μια μέρα τα σούπερμαρκετ.

Συγκεκριμένα, θα μείνουν κλειστά ανήμερα του Πάσχα στις 5 Μαΐου, την Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη στις 7 Μαΐου λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Πάσχα 2024: Πως θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Πάσχα των Ορθόδοξων και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς και αυτό με τη σειρά του προκαλεί προβληματισμό στους καταναλωτές.

Λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Πάσχα 2024: Τι θα γίνει με τις μισθοδοσίες

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.

To διαβάσαμε εδώ ipliroforia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button