ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αφράτα μπισκοτάκια με μαρμελάδα

Υλικά

  • Υλικά για 45 μπισκοτάκια
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο κομμένο με κομματάκια
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες σκόνη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • το ξύσμα 1 λεμονιού ή 1 πορτοκαλιού
  • μαρμελάδα πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και πλάθετε το μείγμα με κρύο βούτυρο. Προσθέτετε το αυγό, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού. ( Ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο αλεύρι, η ζύμη πρέπει να είναι μαλακιά χωρίς να κολλάει) .
  2. Πλάθετε στρογγυλά μπισκότα και με ένα κουταλάκι κάνετε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο όπου βάζετε τη μαρμελάδα πορτοκάλι. Τοποθετείτε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 180° C για περίπου 15 λεπτά (μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα).

πηγη icookgreek.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button