ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα 10 Συμπτώματα του Διαβήτη που Πιθανότατα Δεν Γνωρίζετε!

Σύμφωνα με το American Diabetes Association, 29,1 εκατομμύρια Αμερικάνοι είχαν διαβήτη το 2012 και από αυτούς μόνο τα 21 εκατομμύρια γνώριζαν την κατάστασή τους.

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας και γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι τα αγνοούν;

LittleThings / Maya Borenstein

Το να χάνει κανείς βάρος ίσως είναι κάτι θετικό, αλλά όταν μιλάμε για 4 κιλά – ή παραπάνω – σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τότε κάτι δεν πάει καλά. Ο δρ. Andrew Bremer του National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases αναφέρει: «Εγώ στη θέση σας θα ανησυχούσα αν έτρωγα περισσότερο και πάλι έχανα κιλά.»

LittleThings / Maya Borenstein

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συμπτώματα του διαβήτη είναι η θολή όραση ή τα μαύρα σημαδάκια που καμιά φορά εμποδίζουν την όρασή μας. Ο δρ. Collazo-Clavell γράφει: «Η θολή όραση είναι πρόβλημα διάθλασης. Όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα είναι πολύ υψηλά, αλλάζει το σχήμα του κατόπτρου στο μάτι μας.»

Η θολή όραση είναι πρώιμο σύμπτωμα διαβήτη τύπου 2. Ειδικά αν συνδυάζεται με κάποιο από τα υπόλοιπα συμπτώματα, μην το αγνοήσετε.

LittleThings / Maya Borenstein

Αν πάσχετε από διαβήτη, θα παρατηρήσετε ότι το σώμα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γιατρέψει πληγές ή κοψίματα. Το WebMDγράφει: «Με την πάροδο του χρόνου, τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα επηρεάζουν τη ροή του, προκαλούν βλάβες στα νεύρα και κατ” επέκταση η ίαση είναι πολύ πιο αργή.»

LittleThings / Maya Borenstein

Ένα παράξενο σύμπτωμα είναι επίσης η συνεχής ή η αυξημένη όρεξη. Οδρ. Fernando Ovalle αναφέρει: «Μερικές φορές, η ινσουλίνη δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα στους μυς, το λίπος ή άλλους ιστούς, οπότε το πάγκρεας εκκρίνει επιπλέον (ινσουλίνη). Ως αποτέλεσμα ο εγκέφαλοςστέλνει συνεχώς σήματα ότι πεινάτε.»

LittleThings / Maya Borenstein

Το WebMD αναφέρει: «Αν το σώμα σας δεν παράγει αρκετή ή καθόλου ινσουλίνη τότε είναι λογικό να έχετε έλλειψη ενέργειας και συνεπώς θα νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι.»

LittleThings / Maya Borenstein

Το μούδιασμα ή ο πόνος στα πόδια μπορεί να ευθύνεται στην κακή κυκλοφορία του αίματος ή να είναι σύμπτωμα διαβήτη. Ο δρ. Ovalleαναφέρει ότι «συνήθως ξεκινά από τα πόδια και στη συνέχεια προχωρά προς τα πάνω«.

LittleThings / Maya Borenstein

Η συχνουρία είναι το πιο κοινό σύμπτωμα του διαβήτη. Ο δρ. Bremerαναφέρει: «Αν πριν 4 μήνες σηκωνόσασταν μία στο τόσο για τουαλέτα τη νύχτα και τώρα σηκώνεστε τουλάχιστον 3 φορές, πρέπει να πάτε σε γιατρό να κάνετε εξετάσεις.»

σσ

Ένα από τα επακόλουθα της συχνής ούρησης εξαιτίας του διαβήτη, είναι και η συνεχής ανάγκη για ενυδάτωση.

σσ

Το ξηρό δέρμα που σας φαγουρίζει είναι κάτι που πρέπει να συζητήσετε με τον γιατρό σας, αν και ο δρ. Collazo-Clavell υποστηρίζει πως υπάρχουν και άλλα σημάδια όπως «το σκούρο δέρμα στο λαιμό ή τη μασχάλη«.

σσ

Η μυκητιασική λοίμωξη δεν είναι κάτι που προσβάλει μόνο τις γυναίκες και μπορεί να είναι σύμπτωμα διαβήτη. Σύμφωνα με το WebMD «τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες που πάσχουν από διαβήτη μπορούν να το πάθουν«. Παρότι τα γεvvητικά όργανα είναι το πιο κοινό σημείο εμφάνισής της, μπορεί επίσης να παρουσιαστεί σε περιοχές όπως κάτω από το στήθoς ή ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών / χεριών.

 πηγη fanpage.gr

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button