ΔΙΑΦΟΡΑ

Αγιοκατάταξη Αγιορείτη Γέροντα από τη Ρωσική Εκκλησία

Αγιοκατάταξη Αγιορείτη Γέροντα από τη Ρωσική Εκκλησία

 

Το Συμβούλιο των Επισκόπων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑonline, που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις αρχές Φεβρουαρίου, πρόκειται να αποφασίσει την αγιοκατάταξη του ιερομονάχου Aristokl (Amvrosieva), ηγούμενου  του Αγίου Όρους.

Ο Γέροντας Aristokl (κατά κόσμο Alexey Ambrose, 1846 με 1918),αποτέλεσε μια ξεχωριστή παρουσία για τον ρωσικό μοναχισμό, έζησε 30 χρόνια στο Άγιον Όρος στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα.

Η αγιοκατάταξη του φέτος που εορτάζεται η 1000η επέτειος του ρωσικού μοναχισμού στο “περιβόλι της Παναγιάς” έχει ξεχωριστή σημασία.

Μετά την εμπειρία του Αγίου Όρους ο Γέροντας μετακινήθηκε σε μοναστήρι στη Μόσχα, όπου, όπως αναφέρεται στη βιογραφία του στα τέλη του ΧΙΧ με αρχές του ΧΧ αιώνα, ευεργετήθηκαν πνευματικά από αυτόν «χιλιάδες άνθρωποι πεινασμένοι για πνευματικές συμβουλές, από διάφορα μέρη της Ρωσίας, κα ιαπο τα πιο διαφορετικά κοινωνικά στρώματα της ζωής.”

Τα λείψανα του γέροντα Aristokl βρίσκονται στον ναό του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Νικήτα στη Μόσχα.

πηγη ekklisiaonline.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button