ΔΙΑΦΟΡΑ

Άγιον Όρος: Εκοιμήθη ο γέρων Καλλίνικος – Μια μεγάλη μορφή του Άθωνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκοιμήθη ο ιερομόναχος Καλλίνικος Ιβηρίτης σε ηλικία 80 ετών ο οποίος διετέλεσε προϊστάμενος της Μονής, Αντιπρόσωπος στην Ιερά Κοινότητα και Πρωτεπιστάτης Αγίου Όρους λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας εδώ και αρκετά χρόνια.

Μεγάλη μορφή του Αγίου Όρους. Σε δύσκολα χρόνια ως Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους, χάραξε δρόμους και εφήρμοσε στρατηγικές που κράτησαν το Άγιο Όρος όρθιο. Διετέλεσε 7 φορές Πρώτος αλλά και ηγούμενος της Ιβήρων. Εισηγήθηκε πολλές φορές σκληρές αποφάσεις για να κρατήσει την Αγιορείτικη πολιτεία ενωμένη και συμπαγή.

Ήταν βιβλική μορφή με πολλές εμπειρίες και γνώσεις από τον κόσμο του μοναχισμού. Συχνά κατέφευγαν στον Γέροντα Καλλίνικο Μοναχοί, Αρχιερείς και λαϊκοί για να πάρουν την συμβουλή του και για να τους κατευθύνει στις αποφάσεις τους! Αλλά και την ευχή του.

Ο Γέρων Καλλίνικος φεύγει πλήρης ημερών. του κόσμου τούτου αλλά και με πνευματική πληρότητα και με την πεποίθηση ότι έπραξε το καθήκον του έως το τέλος.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button