ΔΙΑΦΟΡΑ

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Συγχώρεσε εκείνον που σε λύπησε!

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Με τίποτα άλλο περισσότερο δεν ευαρεστείται ο Κύριος, όσο το να συγχωρούμε τον συνάνθρωπό μας.

Αφού είδες τον Θεό να γίνεται άνθρωπος και να δείχνει τόση συγκατάβαση και να πάσχει τόσα προς χάριν σου, ρωτάς ακόμη και αμφιβάλλεις, για το πώς είναι δυνατόν, να συγχωρέσεις τις αδικίες των συνανθρώπων σου; Δεν Τον ακούς που σου παραγγέλνει από το Σταυρό: «Συγχώρησέ τους. Δεν γνωρίζουν τι πράττουν».

Η εκδίκηση εξισώνει τον άνθρωπο με τον εχθρό, ενώ η συγχώρεση τον κάνει ανώτερο. Συγχώρεσε λοιπόν εκείνον που σε λύπησε, βοήθησε εκείνον που έχει ανάγκη, ταπείνωσε την ψυχή σου. Και αν ακόμα είσαι πολύ αμαρτωλός, θα μπορέσεις να πετύχεις και τη Βασιλεία των Ουρανών, καθαρίζοντας καλά μ’ αυτά, εκείνα τα αμαρτήματα και εξαλείφοντας εντελώς την κηλίδα.

Και αν έχεις υποστεί μεγάλα αδικήματα, όσο μεγαλύτερα συγχωρήσεις, τόσο μεγαλύτερη συγχώρηση θα λάβεις.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button