ΔΙΔΑΧΕΣ

Άγιος Παΐσιος: “Τώρα, Παναγία µου, θα θηλάσω λίγο Χάρη”

– Γέροντα, όταν έχω συνέχεια πτώσεις στον αγώνα μου, με πιάνει λύπη.

– Να ψέλνης το «Πάντων προστατεύεις, αγαθή» και το «Πάντων θλιβοµένων η χαρά». Αυτό να το κάνης σαν κανόνα, και η Παναγία θα σε βοηθήση. Η Παναγία δεν µας αφήνει· μας κουβαλάει στην πλάτη Της, αρκεί κι εµεις να το θέλουµε και να µην κλωτσάµε, όπως κάνουν τα άτακτα παιδιά.

.

– Γέροντα, θα ήθελα η Παναγία να κρατήση κι εµένα στην αγκαλιά Της, όπως κρατάει τον Χριστό.

– Δεν σε κράτησε ποτέ εσένα; Δεν ένιωσες καµµια φορά σαν µωρό στην αγκαλιά Της; Εγώ αισθάνοµαι σαν παιδάκι κοντά Της. Την νιώθω Μάνα µου.

Πολλές φορές πηγαίνω και ακουµπω στην εικόνα Της και λέω: «Τώρα, Παναγία µου, θα θηλάσω λίγο Χάρη». Νιώθω σαν µωρό που θηλάζει στην αγκαλιά της µάνας του ξέγνοιαστο, αµέριµνο, και νιώθει την µεγάλη της αγάπη και την ανέκφραστη στοργή της, και τρέφοµαι µε Χάρη.

-Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε μου δίνει αμέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;

–Η Παναγία, όποτε έχουμε ανάγκη, απαντά αμέσως στην προσευχή μας. Όποτε δεν έχουμε, μας αφήνει, για να αποκτήσουμε λίγη παλληκαριά.

.

*Παναγία, ἡ Φιλόστοργη Μητέρα µας 3. «Πάντων προστατεύεις Ἀγαθή»

Γέροντος Παϊσίου Ἁγιορείτου, «ΛΟΓΟΙ, τόμ. Ϛ´, Περὶ Προσευχῆς»

ἔκδ. Ἱ. Ἡσυχαστηρίου «Εὐαγγελιστὴς Ἰωάννης ὁ Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης, 2012,
σελ. 89-90

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button