ΥΓΕΙΑ

Αισθάνεσαι συνεχώς κουρασμένος; Δες τι προβλήματα υγείας μπορεί να αντιμετωπίζεις!

Η απαιτητική ζωή του σύγχρονου ανθρώπου είναι συνώνυμη με την κούραση και τα χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Αρκεί λίγος παραπάνω ύπνος για να ξαναβρούμε τη χαμένη μας ζωντάνια ή η κούραση οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί;

Τυπική ένδειξη δυσλειτουργίας είναι η κούραση που επιμένει παρά τον επαρκή και ποιοτικό ύπνο -επτά με οκτώ ώρες την ημέρα, χωρίς διακοπές λόγω δύσπνοιας ή για να επισκεφθούμε την τουαλέτα. Θα πρέπει, αρχικά, να παρατηρήσουμε πώς ακριβώς επηρεάζει η κούραση την καθημερινότητά μας ώστε να διευκολύνουμε τον ειδικό να εντοπίσει πού οφείλεται.

Εάν, για παράδειγμα, η κούραση μοιάζει περισσότερο με ένα γενικευμένο αίσθημα αδυναμίας, πιθανώς ευθύνεται ο θυρεοειδής αδένας, οποίος, μεταξύ άλλων, ελέγχει τα επίπεδα ενέργειας. Η κούραση μπορεί να οφείλεται είτε σε υπερθυρεοειδισμό είτε σε υποθυρεοειδισμό. Οι διαταραχές του θυρεοειδούς εντοπίζονται με τη βοήθεια αιματολογικής εξέτασης. Από την άλλη, η γενικευμένη υπνηλία και η πνευματική σύγχυση κατά τη διάρκεια της ημέρας οφείλονται συνήθως στο στρες ή σε κάποια λοίμωξη που πασχίζει να αντιμετωπίσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο γιατρός θα πρέπει να εξετάσει επίσης εάν υπάρχει ενδεχόμενο υπνικής άπνοιας, η οποία εκδηλώνεται με το έντονο ροχαλητό και τη διακοπή της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η υπνική άπνοια συνδέεται με τις τακτικές διακοπές του ύπνου, ακόμη κι όταν ο πάσχων δεν το αντιλαμβάνεται.

Εάν η κούραση συνοδεύεται από δύσπνοια, μπορεί να υποδεικνύει μυοκαρδιοπάθεια, πάθηση που οφείλεται στην υπερτροφία των μυών της καρδιάς. Εάν η επίμονη κούραση συνοδεύεται από μελαγχολία ή απάθεια, μπορεί να οφείλεται στην έντονη στενοχώρια (π.χ. λόγω απώλειας αγαπημένου προσώπου) ή να αποτελεί ένδειξη κατάθλιψης.

Πηγή: onmed.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button