ΔΙΔΑΧΕΣ

Ακούμε συχνά κάποιον να λέει. Έκανα αυτό το άσχημο πράγμα και η Παναγιά με τιμώρησε..

Ο Χριστός και η Παναγία αγαπούν δεν τιμωρούν

Ακούμε συχνά κάποιον να λέει. Έκανα αυτό το άσχημο πράγμα και η Παναγιά με τιμώρησε. Άλλος πάλι λέει. Διέπραξα αυτό το κακό και ο Χριστός με τιμώρησε. Η ο Άγιος με τιμώρησε. Πόσο λάθος κάνουμε παιδιά μου. Πόσο μεγάλο λάθος. Ούτε η Παναγιά τιμωρεί κανέναν, ούτε ο Χριστός μας, ούτε φυσικά και κανένας Άγιος. Αλήθεια λέω. Γιατί; Γιατί απλούστατα δεν μπορούν να τιμωρήσουν κανέναν παιδιά μου.

Η ενέργεια τους αποτελείται από αγνή και καθαρή αγάπη. Και η αγάπη δεν μπορεί να κάνει κακό. Γιατί; Γιατί απλούστατα δεν μπορεί.Αν κάνει κακό, τότε δεν θα είναι αγάπη. Και αφού είναι αγνή και καθαρή αγάπη και τίποτα άλλο, δεν μπορεί να κάνει κακό. Τι συμβαίνει τότε και όταν διαπράξουμε κάτι κακό, μας έρχεται καρπαζιά ένα δυσάρεστο γεγονός, που εμείς μεταφράζουμε σαν τιμωρία από τον Χριστό ή την Παναγία;

Έχετε ακούσει την έκφραση, αυτόν τον πήρε ο διάολος και τον σήκωσε.; Ε κάτι τέτοιο συμβαίνει. Όσο είμαστε σε αρμονία με την αγάπη του Κυρίου μας, έχουμε σαν ασπίδα αυτή την αγάπη και ο πονηρός δεν μπορεί να μας πειράξει. Εκτός από κάτι μικρές φωνούλες που εμφανίζονται που και που ,δεν μπορεί να μας κάνει κακό. Και καμιά φορά ακόμα και αυτές οι μικρές φωνούλες είναι παιχνίδια του μυαλού μας και δεν έχουν σχέση με τον πονηρό.

Όταν όμως διαπράξουμε ένα σοβαρό αμάρτημα και ειδικά όταν αυτό το αμάρτημα έχει καταστροφικές συνέπειες για κάποιον άλλο, ή έχουμε προσβάλει ή βρίσει τον Θεό και την Παναγία μας, τότε αυτομάτως χάνουμε την αρμονία της αγάπης του Χριστού μας, η ασπίδα προστασίας μας φεύγει από τα χέρια μας και απροστάτευτοι πλέον γινόμαστε έρμαιο στα χέρια του πονηρού, που με μεγάλη του χαρά θα μας περιλάβει για να εκτελέσει αυτό που του δίνει μεγάλη χαρά. Να μας πονέσει .!!! Και εμείς αντί να καταλάβουμε τι συμβαίνει και να τρέξουμε με δάκρυα στα μάτια να επανορθώσουμε ότι μπορούμε και να ξανά βρούμε την προστασία μας στην αγάπη του Κυρίου μας, λέμε με τιμώρησε η Παναγιά η ο Χριστός.

Και ξεκαρδίζεται στα γέλια ο πονηρός. Όχι παιδιά μου. Ο Χριστός, η Παναγία και οι Άγιοι του Κυρίου δεν τιμωρούν. Αγαπούν.!!!!! Και πονούν να μας βλέπουν να υποφέρουμε. Εμείς ανοίγουμε την πόρτα και βγαίνουμε από την περιοχή προστασίας του Κυρίου.

Με εξομολόγηση, ειλικρινή μεταμέλεια και την ευλογία του ιερέα ,μπορούμε να ξαναβρεθούμε σύντομα σε αρμονία πάλι με την αγάπη του Κυρίου μας. Και να είμαστε προστατευμένοι.. Ο καλός θεός και η Παναγιά μας να σας προστατεύουν από κάθε κακό. πηγη  theomitoros.blogspot.gr

Άγιος Νεκτάριος: Εύχεστε στο Θεό να σας δυναμώνει – Τίποτα μην σας απελπίζει!

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Ο Θεός ξέρει την αντοχή του καθενός μας και παραχωρεί τους πειρασμούς κατά το μέτρο των δυνάμεών μας!

Σκοπός της ζωής μας είναι να γίνουμε τέλειοι και άγιοι! Να αναδειχθούμε παιδιά του Θεού και κληρονόμοι της Βασιλείας των Ουρανών! Ας προσέξουμε μήπως για χάρη της παρούσας ζωής στερηθούμε τη μέλλουσα, μήπως από τις βιοτικές μέριμνες αμελήσουμε το σκοπό της ζωής μας!

Να ζητάτε καθημερινά τον Κύριο αλλά μέσα στην καρδιά σας και όχι έξω από αυτήν! Και όταν Τον βρείτε σταθείτε με φόβο και τρόμο όπως τα Χερουβείμ και τα Σεραφείμ γιατί η καρδιά σας έγινε θρόνος του Θεού! Αλλά για να βρείτε τον Κύριο ταπεινωθείτε μέχρι το χώμα!

Αν αγωνίζεσαι τον αγώνα τον καλό ο Θεός θα σε ενισχύσει! Αν σας συμβεί από απροσεξία κάποια αμαρτία μην απελπιστείτε αλλά σηκωθείτε γρήγορα και προσπέστε στο Θεό που έχει τη δύναμη να σάς ανορθώσει! Η υπερβολική λύπη κρύβει μέσα της υπερηφάνεια! Ο δρόμος που οδηγεί στην τελειότητα είναι μακρύς! Εύχεστε στο Θεό να σάς δυναμώνει! Τίποτα μην σας απελπίζει!

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button