ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλλιώτικο νηστίσιμο κέικ

3246

 

Μια συνταγη για νηστισιμο κέικ που η γεύση του ξεφεύγει από τις συνηθισμένες και η ευκολία είναι παροιμιώδης !

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο (500 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 1/2 ποτήρι ζαχαρη
  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτηρι χυμό ανανά
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 κγ κανέλλα
  • 1/2 κγ κοπανισμένη μαστίχα
  • 2 βανίλιες
  • λίγη σόδα στη μύτη του κουταλιού
  • 2 κουταλιές σουπας ινδική καρύδα
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ καρύδα ή αλλο λικερ φρούτου

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε στο πολυμίξερ το λάδι με τη ζάχαρη και τα αρώματα (βανίλια, κανέλλα, μαστίχα).
  2. Προσθέτουμε το χυμό ανανά και το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκάλι και προσθέτουμε στο υγρο μείγμα. Χτυπάμε να διαλυθεί η ζάχαρη για λίγο ακόμη.
  4. Προσθέτουμε την ινδική καρύδα και το αλεύρι ώσπου να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο πυρέξ και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 200 βαθμούς. Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

1. Μπορείτε να περιορισετε την ποσότητα της ινδικής καρύδας αν δεν την συμπαθείτε ιδιαίτερα.2. Παραλλαγή: παραλείψτε την μαστίχα, την κανέλλα και την ινδική καρύδα και προσθέστε 1 σακουλάκι (125 γρ) σταγόνες σοκολάτα, ένα φλυτζάνι αχλάδι κομμένο σε μικρούς κύβους (1 εκ) και μισό φλυτζάνι χοντροκοπανισμένα κάσιους.Δυστυχώς δε θυμάμαι που βρήκα αυτή τη συνταγή…

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button