ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αλμυρή πατσαβουρόπιτα

Αλμυρή πατσαβουρόπιτα

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο ;

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 φύλλο κρούστας για πίτες
  •  Μισό κιλό τυρί φέτα
  •  Μισό κιλό τυρί κίτρινο
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα φρέσκο
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό

⇓Τρόπος Παρασκευής:

Αφού έχουμε ξεπαγώσει το φύλλο κρούστας, παίρνουμε ένα ένα φύλλο, το σουρώνουμε και το τοποθετούμε στο ταψί πού έχουμε περάσει με βούτυρο.

Υπολογίζουμε να αφήσουμε 3 φύλλα για το κλείσιμο!

Στην συνέχεια, ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο τα σουρωμένα φύλλα και απλώνουμε διάσπαρτα τα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και κουταλιά κουταλιά, απλώνουμε στην πίτα.

Τέλος, καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα βουτυρώσουμε ελαφρά.

Αδειάζουμε την σόδα και βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.

Ψήνουμε, την πατσαβουρόπιτα στους 180 βαθμούς σε αέρα ή αντιστάσεις για περίπου μία ώρα, μέχρι να πάρει ένα υπέροχο χρυσαφί χρώμα.

Καλή σάς επιτυχία !!!

Θα ενθουσιαστείτε σίγουρα!!

πηγη epaggelmagynaika.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button