ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Αναπαράγουν την άθλια απάτη με την δήθεν περιουσία του Χριστόδουλου… Ακόμα και σήμερα τον τρέμουν!

Και μετά το θάνατό του το πυροβολούν…
Σημερινά δημοσιεύματα του τύπου » αποκαλύπτουν» την αμύθητη, όπως ισχυρίζονται περιουσία του μακαριστού Χριστόδουλου!
Με ένα άρθρο που έχει κυκλοφορήσει και στο παρελθόν επαναφέρουν το θέμα, κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια μετά το θάνατό του συνεχίζονται οι αήθεις επιθέσεις στο πρόσωπο του πνευματικού ηγέτη.
Το ερώτημα, φυσικά είναι ρητορικό, καθώς οι πύρινοι λόγοι του ενάντια στην παρακμιακή πορεία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, η έντονη, προσελκυστική στο λαό προσωπικότητά του, αφύπνιζαν τη συνείδηση των νεοελλήνων και δημιουργούσαν συνθήκες που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την προδιαγεγραμμένη πορεία θανάτου που μάς επιφύλασσαν.
Ο ίδιος είχε πει ότι πληρώνει το ότι μιλάει, αλλά θα συνεχίσει να το κάνει.
Στο δια ταύτα τώρα…
Η αλήθεια για την περιουσία του μακαριστού:
Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο Χριστόδουλος
http://www.cosmo.gr
Χωρίς περιουσία έφυγε από τη ζωή ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, σύμφωνα με την ιδιόγραφη διαθήκη του που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα και φέρει ημερομηνία 15 Μαΐου 2007.

 

Ο μακαριστός Χριστόδουλος αφήνει «άπαντα τα άμφιά του» στην Αρχιεπισκοπή για να τοποθετηθούν στο υπό σύστασιν εκκλησιαστικό μουσείο. Τα βιβλία του στην αρχιεπισκοπή τα αφήνει για την υπό σύσταση Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη.

Όλα τα κινητά της κατοικίας του στην Πλάκα και στο Π. Ψυχικό, που ανήκουν στον ίδιον (εικόνες, αργυρά αντικείμενα κλπ), τα αφήνει, επίσης, στο υπό σύσταση εκκλησιαστικό μουσείο.

Τα ατομικά του είδη, ζητεί να κατανεμηθούν, όπως τονίζει, ανά ένα στους «καλούς συνεργάτες μου εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν». Τονίζει επίσης ότι η επίπλωση των δύο κατοικιών του ανήκει στην αρχιεπισκοπή και γνωστοποιεί ότι χρήματα δεν έχει.

Ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον πρωτοσύγκελο πατέρα Θωμά Συνοδινό, στον οποίο αφήνει ένα σετ εγκολπίου και σταυρού σημειώνοντας: «Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά θέλησιν».

Στον αδελφό του Ιωάννη δεν αφήνει τίποτα, διότι «έχει τα προς το ζήν αναγκαία εκ της συντάξεώς του» όπως χαρακτηριστικά λέει.

Για τον Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεόκλητο λέει: «Εις τον αφοσιωμένο μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ΄ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μίαν πλήρη στολήν. Και την ευχήν μου»

Φ. Ασημακόπουλος

πηγη olympia.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button