ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης να ξαναεπισκευτεί τα Χανιά !

Απαγόρευση στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης να ξαναεπισκευτεί τα Χανιά !

 

Επιστολή του αναγνώστη μας :Παναγιώτης Γεωργίου

Από εκκλησιαστικούς κύκλους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης διέρρευσε μια παράξενη είδηση,ότι ο 82χρονος  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ειρηναίος έλαβε  πριν μερικές μέρες εγγράφως την απαγόρευση από τον  Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ.  Δαμασκηνό να ξαναεπισκευτεί την πρώην μητρόπολή  του στα Χανιά, την οποία ποίμανε για τρεις δεκαετίες.

Η θλιβερή και ανεξήγητη αυτή είδηση έχει σκανδαλίσει  την Κρητική κοινωνία, αφού το πρόσωπο του  Αρχιεπισκόπου είναι ιδιαίτερα αγαπητό.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, ο οποίος αποτέλεσε την  προσωπική επιλογή του Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου  για την κάλυψη του Αρχιεπισκοπικού θρόνου της  Κρήτης το 2006, είναι πραγματικά μια σύγχρονη μορφή  ενός ασκητή επισκόπου που ζει ως απλός καλόγερος. Το  έργο του στη Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου είναι τεράστιο.

Η Πνευματική και υλική βοήθεια και  συμπαράσταση σε χιλιάδες ανθρώπους είναι ακόμα  μεγαλύτερη.

Είναι κρίμα, στο δειλινό της ζωής του, ένας άνθρωπος με  τέτοια προσφορά στην Εκκλησία και στο συνάνθρωπο  να έχει τέτοια αντιμετώπιση.

πηγη tilegrafima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button