ΔΙΑΦΟΡΑ

Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό!

Νέα μέτρα είτε για όλους, είτε μόνο για ανεμβολίαστους βρίσκονται προ των πυλών με τον Αύγουστο να θυμίζει …Χειμώνα.

Οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι πολλές και σκληρές. Στο τραπέζι βρίσκεται εκ νέου η μετακίνηση εκτός νομού μόνο για εμβολιασμένους ή με rapid test.

Όλα τα σκληρά μέτρα είναι στο τραπέζι της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με τον καθηγητή Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδη Βατόπουλο, ο οποίος μίλησε στον Alpha 98,9.

Όπως είναι γνωστό Κρήτη, Σαντορίνη και Πάρος είναι μεταξύ των περιοχών με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Ερωτηθείς ο κ. Βατόπουλος αν ενδέχεται να ληφθούν για αυτά τα νησιά αποφάσεις ανάλογες με αυτές της Μυκόνου, απάντησε: «Εξαρτάται πώς θα πάνε τα πράγματα. Όλα είναι στο τραπέζι. Η επιδημία εξελίσσεται».

Στο ερώτημα αν θα υπάρξουν πιο σκληρά ή καθολικά μέτρα, όπως η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας ανέφερε: «Ήδη στη Μύκονο δεν υπάρχει κυκλοφορία μετά τη 1 το βράδυ. Είναι σαν να λες στην Αθήνα 6 το απόγευμα.

Προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τα όπλα που έχουμε (τεστ, εμβόλια) ώστε να μην χρειαστεί να έχουμε πισωγύρισμα στα μέτρα περιορισμού. Αλλά αν χρειαστεί, υποθέτω θα εφαρμοστούν. Τίποτα δεν αποκλείεται».

Βόμβα: Απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό!

Ερωτηθείς αν έγινε κάτι λάθος και φτάσαμε πάλι σε αυτό το σημείο, είπε: «Δεν είναι θέμα λάθους, είναι θέμα δυνατοτήτων που υπάρχουν. Ενα αναπνευστικό μεταδιδόμενο νόσημα, που πλέον είναι πολύ εύκολο να μεταδωθεί, είναι πολύ δύσκολο να το αντιμετωπίσεις.

Δεν είναι θέμα λάθους. Είναι θέμα εφαρμογής των μέτρων. Το άλλο είναι να κλείσουν τελείως τα σύνορα και αν μην έρχονται καθόλου άνθρωποι από το εξωτερικό, αλλά αυτό δεν θα το ήθελε κανένας».

Το σενάριο να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα μόνο σε εμβολιασμένους, ο ίδιος δεν απέκλεισε να υπάρξουν αλλαγές και στις μετακινήσεις, προφανώς μετακινήσεις εκτός νομού. «Αυτό είναι ένα σενάριο. Επειδή ακόμα υπάρχει αυτή η ιστορία με τον διαχωρισμό κ.λπ.,

θέλουμε να υπάρχει και εναλλακτική λύση, του 24ωρο τεστ κ.λπ. Πάντως, θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και για τον εσωτερικό πληθυσμό. Αλλά είναι μια πολιτική απόφαση. Επειδή δεν έχει εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, να υπάρχει μια εναλλακτική λύση. Αλλά προς τα εκεί θα πάει η κατάσταση».

Προειδοποίηση για νέα τοπικά «μίνι» lockdown στα πρότυπα της Μυκόνου και σε άλλους νησιωτικούς περιορισμούς απηύθυνε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Η κ. Πελώνη, σημείωσε χαρακτηριστικά πως «έχουμε πει εξ αρχής ότι η πανδημία είναι δυναμική κατάσταση, την οποία παρακολουθούμε και όπου χρειαστεί παρεμβαίνουμε, με σημειακές παρεμβάσεις τέτοιου τύπου, όπως έγινε με τη Μύκονο. Πρόκειται κυρίως για μέτρα περιορισμού μεταμεσονύκτιας διασκέδασης».

«Με αφορμή αυτό θα πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα. Και είναι το ελάχιστο που ζητάμε από τους τουριστικούς προορισμούς, που θεωρούμε αυτονόητο. Ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν τα μέτρα για να μη χρειαστεί να παρέμβουμε».

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα παρατηρήθηκε εκθετική αύξηση των νέων κρουσμάτων σε 64 από τις 74 περιφερειακές ενότητες», είπε κατά τα άλλα στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος..

athensmagazine.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button