ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Απίστευτα γευστική σπανακοτυρόπιτα με ωραίο τραγανό φύλλο – Μπουκιά και συχώριο

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

Υλικά
για το ζυμάρι

600 γραμμάρια αλεύρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι αλάτι
250 γραμμάρια νερό
Νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκανίτσα το αλεύρι.
κάνουμε μία λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε το νερό και όλα τα παραπάνω υλικά.

Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα λείο ζυμαράκι. Όσο το ζυμώνουμε θα ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο αλευράκι επιπλέον. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία έως δύο ώρες.

Στη συνέχεια το ξαναζυμώνουμε για λίγο και κόβουμε σε 10 ίσα μπαλάκια. ένα ένα μπαλάκι βουτάμε μέσα στο κορν φλάουρ τα στρώνουμε στα χέρια και το βάζουμε σε ένα μικρό ταψάκι. Αφήνοντας τα να ξεκουραστούν για μισή ώρα. Κατόπιν παίρνουμε ένα-ένα από ζυμαράκι και με τη βοήθεια του κορν φλάουρ ανοίγουμε ένα λεπτό φιλαράκι περίπου σε μέγεθος του ταψιού μας. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο ένα ένα από τα φύλλα μας, και τοποθετούμε 5 κάτω και πέντε πάνω από τη γέμιση.

Γέμιση
Καθαρίζουμε πλένουμε πολύ καλά 1 kg σπανάκι περίπου. Το ψιλοκόβουμε το αλατίζουμε το τρίβουμε λίγο με τα χέρια, και το βάζουμε σε σουρωτήρι για να αρχίσει να κατεβάσει τα νερά του.

Σε τηγάνι ρίχνουμε δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε ένα κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, 4 πράσινα κρεμμυδάκια, και 2 πράσα μόνο το άσπρο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Κατόπιν στύβουμε με τα χέρια πολύ καλά το σπανάκι, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια, ψιλοκόβουμε μισό ματσάκι άνηθο, μισό ματσάκι μαϊντανό, 2 αυγά χτυπημένα ελαφρώς, 300 γραμμάρια φέτα, 200 γραμμάρια ανθότυρο νωπό, μισό κουταλάκι αλάτι. Εξαρτάται από το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας. Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στρώνουμε ωραία τη γέμιση πάνω από τα 5 φύλλα και σκεπάζουμε ένα-ένα ξεχωριστά τα επόμενα πέντε φύλλα λαδώνοντας τα πολύ καλά. Χαράζουμε την πίτα μας και την ψήνουμε για 50- 60 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αναλόγως στο φούρνο.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”

πηγη xrysessyntages.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button