Απλά υπέροχο! Φτιάξτε εύκολο και νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Απλά υπέροχο! Φτιάξτε εύκολο και νόστιμο σιμιγδαλένιο χαλβά

Χαλβάς σιμιγδαλένιος: Μία νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή.

Υλικά:
-1 φλιτζάνι σιμιγδάλι χονδρό
-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ποτήρι ζάχαρη
-1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι (σουρωμένο)
-1 ποτήρι νερό
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-Κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να γίνει ελαφρώς πιο σκούρο.

Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει σε μια άλλη κατσαρόλα για 7 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι.

Ρίχνουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το χαλβά στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει.

Γεμίζουμε μια φόρμα ή μικρά φορμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Όταν έχει παγώσει καλά ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με αρκετή κανέλλα.

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια