ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αύριο Δευτέρα το ύστατο χαίρε στον Αγιορείτη γέροντα Δαϋιδ

Αύριο Δευτέρα το ύστατο χαίρε στον Αγιορείτη γέροντα Δαϋιδ

 

Η ΚΗΔΕΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ-Αναμένεται πλήθος κληρικών και Ιεραρχών

Εκοιμήθη χθες Σάββατο στις 10:35 π.μ. στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ο γέροντας Δαυίδ- ο τυπικάρης του Αγίου Όρους-εκ του Κελίου των Αγίων Αρχαγγέλων Καρυών μετά από πολύμηνη δοκιμασία υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει στον ιστορικό ναό του Πρωτάτου Καρυών το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12:30, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ο π.Δαυίδ εγεννήθη την 1/1/1967 στην Πάτρα από τον Ανδρέα και την Χαρίκλεια Κούτση.
Το 1983 ήρθε στο Άγιο Όρος όπου και μαθήτευσε στην Αθωνιάδα ενώ το 1985 εκάρη μοναχός .Άνθρωπος αγάπης και πνευματικού ενδιαφέροντος, διετέλεσε Πνευματικός στην Ελλάδα και το εξωτερικό αναπαύοντας ιδιαιτέρως πάρα πολλά νέα άτομα.
Συγκρότησε μοναστική συνοδεία αποτελούμενη από τρία άτομα ενώ παράλληλα οργάνωσε επίλεκτο εργαστήριο βυζαντινής αγιογραφίας με εξειδίκευση στα ψηφιδωτά.
Ο γέροντας Δαυίδ ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός σε πολλά μέρη της Ελλάδας και ιδιαίτερα στην περιοχή του Έβρου, όπως λένε κληρικοί στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ .

Κάθε χρόνο ύστερα από άδεια του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ιβήρων από το Άγιον Όρος , επισκέπτονταν την Ιερά Μονή Παναγίας Πορταϊτισσας στην Κορνοφωλια Σουφλίου κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου όπου και τελούσε τις λατρευτικές λειτουργίες

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button