ΔΙΔΑΧΕΣ

Αββάς Παλλάδιος: Η νηστεία των τροφών πρέπει να συνοδεύεται με έργα αγάπης!

Αββάς Παλλάδιος: Η νηστεία των τροφών πρέπει να συνοδεύεται με έργα αγάπης!

 

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ ΠΑΡΑ ΝΕΡΟ ΜΕ ΕΠΑΡΣΗ

Καλύτερα να πίνει κανείς κρασί με σύνεση, παρά νερό με έπαρση.
Και παρακαλώ, πρόσεξε τους αγίους ανθρώπους που ήπιαν κρασί με θεοσεβή λογισμό και τους απερίσκεπτους που ήπιαν νερό χωρίς σύνεση που είναι ασεβείς και διεφθαρμένοι.

Μην κατηγορήσεις πλέον ή επαινέσεις το είδος των τροφών, αλλά να μακαρίσεις ή να ελεεινολογήσεις το φρόνημα αυτών που χρησιμοποιούν τα είδη των τροφών με τρόπο σωστό ή βλαβερό για την ψυχή.

Ας μην ακολουθήσουμε ούτε εκείνους που κατηγορούν ούτε εκείνους που επαινούν, αλλά ή να νηστέψουμε με μέτρο μαζί με τον Ιωάννη, έστω κι αν μας πουν: «Ιδού άνθρωποι φάγοι και οινοπόται». Διότι στην πραγματικότητα ούτε η λήψη τροφής είναι κάτι, ούτε η αποχή, αλλά η πίστη που φανερώνεται με έργα αγάπης!

Ανατολικός Ορθόδοξος Μοναχισμός – τόμος Α΄

πηγη vimaorthodoxias.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button