ΔΙΑΦΟΡΑ

«Έπαθα καρδιακή προσβολή στα 34 – Αυτό ήταν το Νο1 σύμπτωμα που είχα» – Η εξομολόγηση γυναίκας για τον «σιωπηλό δολοφόνο»

Η Gigi Campos, 35 ετών, υπέστη καρδιακή προσβολή τον Φεβρουάριο του 2023. Αν και προϋπήρχαν παράγοντες κινδύνου που θα μπορούσαν να τους βάλουν σε υποψίες, οι γιατροί της έλεγαν πάντα ότι ήταν νέα και υγιής. Όταν ανάρρωσε, η Campos εντάχθηκε στο WomenHeart, έναν εθνικό οργανισμό με επίκεντρο τον ασθενή που επικεντρώνεται σε γυναίκες με καρδιακές παθήσεις, και σήμερα μοιράζεται την εμπειρία της για να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους.

Αυτή είναι η ιστορία της, όπως την εξιστόρησε στην αρθρογράφο υγείας Julia Ries.

«Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, γιορτάζω μια ιδιαίτερη επέτειο: τη μέρα που “δεν πέθανα”, την επέτειο της καρδιάς μου όπως την αποκαλούν κάποιοι. Η ιστορία μου ξεκινά σε έναν από τους συνηθισμένους πρωινούς περιπάτους με τον σύζυγό μου στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Περίπου στις 6:30 το πρωί, στη μέση της βόλτας των δύο μιλίων, ένιωσα ένα σφίξιμο στο στήθος . Σκέφτηκα, “Ίσως κοιμήθηκα άσχημα, ή είμαι λίγο αγχωμένη.” Άλλωστε, είχα μια εξαιρετικά απαιτητική δουλειά σε νοσοκομείο που ήταν εκεί κοντά και ήξερα το άγχος καλά.

Τεντώθηκα, προσπαθώντας να απαλλαχθώ από το σφίξιμο, αλλά επέμενε. Γυρίσαμε σπίτι, έκανα ντους, ντύθηκα και πήγα στη δουλειά. Σε μια σύσκεψη στα μέσα του πρωινού, δεν ένιωθα ακόμα καλά. Ήταν σαν κάποιος να είχε βάλει ένα βαρίδι στο στήθος μου, ή να πίεζε το χέρι του πάνω στο στέρνο μου. Σκέφτηκα, “Κάτι δεν πάει καλά”.

Μετά τη συνάντηση, πήγα οδηγώντας σε μια κλινική επειγόντων περιστατικών. Τα χέρια μου έτρεμαν καθώς συμπλήρωνα τα ατέλειωτα έντυπα εισαγωγής, σημειώνοντας “πόνος στο στήθος” ως αιτία της επίσκεψής μου. Επειδή εργαζόμουν σε νοσοκομεία, ήξερα ότι οι γιατροί εξετάζουν την καρδιά σου αν χρησιμοποιήσεις αυτή τη φράση. Ωστόσο, δεν πίστευα ότι είχα κάτι σοβαρό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μου στην κλινική επειγόντων περιστατικών, μοιράστηκα τους παράγοντες κινδύνου μου με τους επαγγελματίες υγείας: Είχα ξεκινήσει πρόσφατα να παίρνω χαμηλές δόσεις στατινών επειδή η χοληστερόλη μου ήταν υψηλή, αλλά αυτό γινόταν περισσότερο για προληπτικούς λόγους για την μελλοντική μου υγεία.

Είχα οικογενειακό ιστορικό καρδιακών παθήσεων, αλλά οι περισσότεροι συγγενείς μου που αντιμετώπιζαν καρδιακά προβλήματα ήταν πολύ μεγαλύτεροι άνδρες. Ως παιδί, είχα διαγνωστεί με αθηροσκλήρωση, μια κοινή πάθηση που προκαλεί τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες σας, αλλά οι γιατροί μου είχαν πει εδώ και πολύ καιρό ότι ήμουν καλά επειδή ήμουν νέα, σωματικά δραστήρια και υγιής.

Μου έκαναν ηλεκτροκαρδιογράφημα (ECG ), μια εξέταση που καταγράφει τα ηλεκτρικά σήματα της καρδιάς για τον γρήγορο εντοπισμό καρδιακών παθήσεων. Περίπου την ίδια στιγμή, εμφάνισα έναν περίεργο, διαπεραστικό πόνο στη δεξιά πλευρά του λαιμού μου.

Το προσωπικό στα επείγοντα είπε ότι μάλλον είχα αγχωθεί. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, οι γιατροί είπαν ότι κάτι δεν φαινόταν σωστό και ήθελαν να επαναλάβουν την εξέταση. Έκαναν ένα δεύτερο ηλεκτροκαρδιογράφημα και μου είπαν ότι τα αποτελέσματά μου δεν ήταν εντελώς φυσιολογικά, αλλά θα μπορούσαν να είναι φυσιολογικά για εμένα. Πρότειναν να κάνω μια πλήρη καρδιακή αξιολόγηση, μου έδωσαν μια ασπιρίνη και κάλεσαν ασθενοφόρο.

Το διαβάσαμε εδώ enikos.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button