ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ

Αυτή η προσευχή διώχνει τα κακά πνεύματα από το σπίτι – Να την λέτε κάθε βράδυ

O Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης μας δίνει μια σωτήρια προσευχή καθώς πολλοί αντιμετωπίζουν τον πειρασμό κυρίως στις νυχτερινές ώρες όπου εμφανίζεται το άγχος, οι αϋπνίες και πολλά άλλα που δεν αφήνουν τον άνθρωπο να ειρηνεύσει.

Νυχτερινή προσευχή – Πως να φύγουν τα κακά πνεύματα από το σπίτι σας
Έλεγε ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης:

Το Απόδειπνο είναι μία ομπρέλα, ή όποια ανοίγει και σκεπάζει όλη την οικογένεια από τα κακά πνεύματα πού υπάρχουν τη νύχτα, ότι απωθεί και τούς κλέφτες ακόμη και σε θωρακίζει ό Θεός μέσα στο ίδιο σου το σπίτι.

Σε μια γυναίκα, μάλιστα, είχε επιμείνει όχι μόνο στην πρωινή προσευχή, τότε πού είμαστε ξεκούραστοι, αλλά και στη βραδινή, παρά την κόπωση της ημέρας πού προηγήθηκε. Της τόνισε:

– Το Απόδειπνο θα προσπαθείς να το λες κάθε βράδυ με τα παιδιά σου.

Και πάντα θα διαβάζει ό ένας δυνατά, ενώ οι άλλοι θα συνοδεύουν… θα συμμετέχουν όλοι τέλος πάντων με κάποιον τρόπο.

Ή, αν δεν γίνεται, να είστε όλη ή οικογένεια μαζί και ας το διαβάζει ό ένας.

Ήταν όμως με κατανόηση προς τον άλλο.

Έτσι, όταν ή ίδια τον ρώτησε τί να κάνει με τα παιδιά της, αφού λόγω της ηλικίας ή των μαθημάτων τους δεν μπορούσαν να συμμετέχουν, της είπε:

– Τότε ας το κάνει ό καθένας μόνος του, προκειμένου να μη γίνεται καθόλου.

Και αν δεν μπορείτε να κάνετε όλο το Απόδειπνο, τότε πείτε τον 50ό ψαλμό του Δαβίδ(«Ελέησον με, ό Θεός, κατά το μέγα έλεος Σου»).

Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης “Ο πνευματικός της Μονής Δαδίου” Εκδ.Ακρίτα.

Πηγή: ekklisiaonline.gr

Η προσευχή που θα σας δώσει δύναμη όταν όλα πάνε στραβά

Όταν όλα μοιάζουν χάλια και πάνε στραβά πρέπει να βρίσκουμε την δύναμη να συνεχίζουμε και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την προσευχή. Υπάρχει λοιπόν μια για εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο και ειδικά αυτές τις μέρες πρέπει να στραφούμε στον Θεό και στην Παναγία για βοήθεια, ώστε να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι αναποδιές. Η παρακάτω προσευχή είναι για όταν όλα πάνε χάλια, όπως τώρα.

Παναγία τριάς, ελέησον ημάς. Κύριε ιλάσθητι ταίς αμαρτίαις ημών. Δέσποτα, συγχώρισον τας ανομίας ημίν. Άγιε, επισκεψε και ίασαι τας ασθενείας ημών, ένεκεν του ονόματός σου.

Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον, Κύριε ελέησον.

Πάτερ ημών, ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά Σου, ελθέτω η βασιλεία Σου, γεννηθήτω το θέλημά Σου ως εν ουρανό και επί της γης. Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον, και άφες ημίν τα οφειλήματα ημών, ως και ημείς αφίεμεν τοις οφειλέταις ημών, και μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν αλλά ρύσαι ημάς από του πονηρού.

Δι’ ευχών των αγίων πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν.

Θεοτόκε Παρθένε, χαίρε κεχαριτωμένη Μαρία, ο Κύριος μετά Σου. Ευλογημένη Συ εν γυναιξί, και ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας Σου, ότι Σωτήρα έτεκες, των ψυχών ημών.

Βαπτιστά του Χριστού, πάντων ημών μνήσθητι, ίνα ρυσθώμεν των ανομιών ημών, σοι γαρ εδόθη χάρις, πρεσβεύειν υπέρ ημών.

Βίον ένθεον, καλώς ανύσας, σκεύος τίμιόν του Παρακλήτου, ανεδείχθης θεοφόρε Αρσένιε, και των θαυμάτων την χάριν δεξάμενος, πάσι παρέχεις ταχείαν βοήθειαν, πάτερ Όσιε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι, ημίν το μέγα έλεος.

Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν τω Βασιλεί ημών Θεώ.

Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν Χριστό τω Βασιλεί ημών Θεώ.

Δεύτε προσκυνήσομεν και προσπέσωμεν Αυτώ Χριστώ τω Βασιλεί και Θεώ ημών.

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button