ΔΙΑΦΟΡΑ

BINTEO – ντοκιμαντέρ για τους σύριους χριστιανούς: ανατίναξαν τον τάφο της αγίας Θέκλας, αποκεφάλισαν χριστιανόπουλα μπροστά στους γονείς,σταύρωσαν και βίασαν χριστιανή μπροστά στον άνδρα της έσπασαν εικόνες, συνέτριψαν αγίες τράπεζες

ΕΝΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΠΟΝΟΥ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΙΣ ΜΗ ΧΑΜΕΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ  – NEEΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣCauhi

Ποιό σημαντικό κι από τον πόλεμο είναι να ξέρεις γιατί πολεμάς ή το πιο σημαντικό στον πόλεμο είναι να ξέρεις γιατί μάχεσαι

Ένα ντοκυμαντέρ για τους σύριους χριστιανούς Expulsion Απέλαση της Anastasia Popova παραγωγή του 2015 όπως προβλήθηκε από τη ρωσική τηλεόραση:

ΧΟΜΣ/Αυτός είναι ο δρόμος του ιστορικού κέντρου της Χομς όπως είναι σήμερα.Σε ένα σημείο oι τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με εικόνες.Αυτή ήταν μια χριστιανική περιοχή. Η μάχη γι αυτούς τους δρόμους διαρκούν 3 χρόνια και 3 ημέρες και όλα τελείωσαν πολύ συμβολικά την 9η Μαίου την προηγούμενη χρονιά. Η αντιπολίτευση φεύγει από την πόλη εγκαταλείποντας πίσω της ερείπια. Περισσότεροι από το ένα τρίτο των κατοίκων της Χομς μιας πόλης 1,5 εκατομυρίου ήταν χριστιανοί.Πολλοί δεν ήθελαν να φύγουν. Mέχρι την έσχατη στιγμή δεν πίστευαν ότι ο πόλεμος ήταν στην πόρτα τους. Αποτέλεσμα ήταν να φύγουν αφήνοντας πίσω τους τα πάντα δουλειά,περιουσιακά στοιχεία,ανθρώπους. Eκείνοι που αιχμαλωτίστηκαν από τους μαχητές δολοφονήθηκαν. Αυτός ο άνδρας θεωρήθηκε ότι ήταν ο τελευταίος χριστιανός της Χομς. O 84 χρονος Ηλίας Μανσούρ έφυγε μόνος χωρίς τα απαράιτητα. Ο στρατός παίρνει τη θέση τους και όταν και αυτός εκδιώχθηκε οι τρομοκράτες του έριξαν 17 σφαίρες και έχει μείνει σχεδόν τυφλός. Έβαψαν τους τοίχους στο αίμα. «Αυτή ήταν εκδίκηση γιατί δεν κρατάς το στόμα σου κλειστό». Τόσο προκλητικοί ήταν απέναντι σε όλους τους χριστιανούς της Συρίας.Αναμνήσεις από την ειρηνική ζωή τους έβρισκαν στα σπασμένα έπιπλα, στις φωτογραφίες και στους τοίχους που ήταν όλοι διάτρητοι.
Cχσισχιξ
Η Χομς δεν είναι ακριβώς όπως μια οποιαδήποτε πόλη είναι ένα από τα Ορθόδοξα χριστιανικά κέντρα της Συρίας. Bρίθει από αρχαία εκκλησιαστικά χειρόγραφα που βρέθηκαν όπως η προσευχή της Κοίμησης. Η  Θεοτόκος δίνει στον Απόστολο Θωμά την μάλλινη χρυσοκέντητη ζώνη. Φυλασσόταν σε ένα ασημένιο ανθόσχημο σκευοφυλάκιο εδώ και στο άγιο θυσιαστήριο της εκκλησίας Um az Zinnar. Κατόρθωσαν να την σώσουν πέρνοντάς την μακριά και αντικαθιστώντας την μ΄ένα αντίγραφο. Oι μαχητές της Αλ Νούσρα το βεβήλωσαν αργότερα. Αυτοί συνέτριβαν εικόνες και πυρπολούσαν τα κτίρια. «Μου είναι επώδυνο να τα διηγούμαι αυτά. Αυτοί οι τρομοκράτες προσπαθούν να καταστρέψουν οτιδήποτε να καταστρέψουν την ιστορία μας ποδοπατούν τα συναισθήματά μας. Kάθε πέτρα κάθε κομμάτι αυτής της εκκλησίας αποπνέει ιστορία. Θ΄ανοικοδομήσουμε κάθε τι που αυτοί κατάστρεψαν. Δεν μπορούν να μας αναγκάσουν ν΄αλλάξουμε την πίστη μας. O Θεός είναι από πάνω αλλά εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ.
”Περπατάμε στην ταράτσα ενός από τα πιο παλιά κτίρια που μερικώς έχει καταστραφεί. Η Εκκλησία της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου χτίστηκε το 59 μ.Χ κατά τον πρώτο αιώνα. Εδώ κάθε τι συνετρίβη. Αρχίσαμε την ανακατασκευή. Όλα εδώ είναι καινούργια όλα έσπασαν. Οι εργάτες δουλεύουν πυρετωδώς και καλύπτουν εκτός των άλλων και τις τρύπες από τις σφαίρες με στόκο και μάλιστα σε επίγραμμα αραμιακής που ήταν η γλώσσα της εποχής του Χριστού που σήμερα όμως μιλιέται σε λίγα μόνο χωριά.
Capσιξσοξα
Στην Μααλούλα διαβάζουν το Πάτερ ημών σε αυτή τη γλώσσα.4500 κάτοικοι στη Μααλούλα όπου υπάρχουν 2 μοναστήρια και 17 εκκλησίες.Υπάρχει επίσης ένα γυναικείο ορθόδοξο μοναστήρι το πρώτο στην ιστορία. Σύμφωνα με την παράδοση η μαθήτρια του Αποστόλου Παύλου η Αγία Θέκλα κρύφτηκε από τους διώκτες της σε αυτά τα βουνά που μετά από την προσευχή της παραμέρισαν και της επέτρεψαν να κρυφτεί σε μια σπηλιά. H  αγ. Θέκλα πέρασε όλη της τη ζωή σε αυτό το κελί. 60 χρόνια. Πέθανε και ετάφη εδώ. Εδώ είναι ο τάφος της. Xριστιανοί και μουσουλμάνοι επισκέπτονται αυτόν τον άγιο τόπο αναζητώντας την θεραπεία τους. Το Σεπτέμβρη του 2013 οι τζιχαντιστές αιχμαλώτισαν την πόλη. Διέπραξαν σφαγές, βασανιστήρια και ομαδικές εκτελέσεις. Τεμάχισαν παλιές εικόνες με αξίνες συνέτριψαν την αγία Τράπεζα και έγραψαν στους τοίχους κατάρες και βλασφήμιες.Το μπρούτζινο άγαλμα του Iησού Χριστού που η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είχε δώσει στη μονή της Αγ.Θέκλας εκλάπη.Αφαίρεσαν οτιδήποτε είχε αξία και ανατίναξαν το μεγαλύτερο λείψανο του ναού. Οι τζιχαντιστές ξαφνικά αποφάσισαν ότι η σπηλιά όπου ετάφη η αγ.Θέκλα είχε χρυσό.Ανατίναξαν την πλάκα αλλά δεν βρήκαν τίποτα… Απαγάγουν τις μοναχές και την ηγουμένη. Μετά από  διαπραγματεύσεις έγινε ανταλλαγή 16 από αγ Θέκλα και 150 τζιχαντιστών.Μετά την απαγωγή τους μετακινήθηκαν στη Δαμασκό. Η Μααλούλα είναι μόνο στο πρωταχρικό στάδιο ανακαίνισης ανοικοδόμησης.
θηηι
Χομς μαρτυρία :Οι τρομοκράτες τους πήραν από τα σπίτια τους και δολοφόνησαν κάποιους.Πολλοί από αυτούς που σώθηκαν τώρα επέστρεψαν στα σπίτια τους. Όλα κατατράφηκαν τώρα η ειρήνη είναι πολύ σημαντική.Μόνο οι εξωτερικοί τοίχοι απέμειναν από τον ελληνορθόδοξο ναό του Αγ.Γεωργίου κτίσματος του 19ου αι. στη Χομς. Ανατίναξαν τον ωραίο του πύργο και η οροφή κατέρρευσε. Κατακερμάτισαν όλες τις εικόνες από το ιερό θυσιαστήριο. Διάτρητοι οι τοίχοι από σφαίρες.…το σχολείο της εκκλησίας υπέστη κι αυτό ζημιές. Κατέστρεψαν όχι μόνο την εκκλησία μας αλλά και το βιβλιοπωλείο μας.Θα τα ξαναφτιάξουμε λέει ένας ορθόδοξος ιερέας στη Χομς. Εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί έφυγαν απο τη Συρία.
Cσισιξ9σ
Π.Μιχαήλ Ραμπαχίγε :”Εμείς γράφουμε την ιστορία αυτής της χώρας. Αν αύριο οι τρομοκράτες με ρουκέτες καταστρέψουν αυτήν την πόλη εμείς θα την ανακαινίσουμε για μια φορά ακόμη. Και αν δεν ζήσουμε θα το κάνουν τα παιδιά μας. Η Συρία είναι πάνω από 6000 χρόνια. Είναι ο λαός που πάντα θ΄ανοικοδομεί ότι οι εχθροί μας καταστρέφουν. Η Συρία ποτέ δεν ευνόησε μια θρησκεία έναντι μιας άλλης.Η Συρία ήταν το σπίτι όλων των σύριων. Η Συρία είναι ένα αμάγαλμα πολιτισμών που σχηματίστηκε εδώ και χιλιάδες χρόνια.»
Capθηη
Kάθε 5΄μέσα στον κόσμο ένας χριστιανός πεθαίνει για την πίστη του.Στην πόλη al Qaryatayn oι τζιχαντιστές με μπουλντόζες γκρέμισαν τη μονή του αγ.Ελιάν που χρονολογείται πάνω από μισή χιλιετηρίδα. Εκατοντάδες εξαφανίστηκαν. Περισσότεροι από 200 χριστιανοί απήχθησαν από τα χωριά που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Khabur.Μαρτυρία: Διέπραξαν ακρότητες στο χωριό μας.Σταύρωσαν μια γυναίκα και τη βίασαν μπροστά στον άνδρα της.Σκότωσαν τα δύο τους παιδιά κόβοντας τους λαιμούς τους.

Csusuhsih
Caχθηχισι
(Το βίντεο δημοσιεύθηκε στις 15.10.15 στη ρωσική τηλεόραση)

Πηγη dimpenews

 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button