ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ

Χιλιάδες λαού στο Αγιο Ορος για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου(ΦΩΤΟΣ)

Πλήθη προσκυνητών από κάθε γωνιά της γης στον Αθωνα για την Θεομητορική Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.-Στις οκτώ το βράδυ ξεκίνησε η ολονύχτια Αγρυπνία στην Ιερά Μονή Ιβήρων με την Παναγία Πορταϊτισσα

Οι Αγιορείτες πατέρες εορτάζουν πανηγυρικά την έφορο του Αγίου Ορους, την Παναγία. Πάνω από τέσσερις χιλιάδες προσκυνητές από κάθε γωνιά της γης κατέφθασαν στην Αθωνική Πολιτεία για να συνεορτάσουν με τους μοναχούς του ´Αθωνα την Κοίμηση της Θεοτόκου(28 Αυγούστου με το νέο ημερολόγιο).

Στη Μονή Ιβήρων η ολονύχτια Αγρυπνία που ξεκίνησε στις οκτώ το βράδυ θα ολοκληρωθεί στις έξι το πρωί και θα ακολουθήσει η Πολυαρχιερατική -πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Πάνω από δυο χιλιάδες κόσμου θα διανυκτερεύσει στον προαύλειο χώρο της Ιεράς Μονής, όπως συνηθίζεται. Πριν την Θεία Λειτουργία θα τελεστεί Αγιασμός έξω από την Καθολικό.

Δέος και κατάνυξη και στο Βατοπαίδι που φυλάσονται 7 θαυματουργές εικόνες της Θεοτόκου. Αυτή την ώρα τελείται η Αγρυπνία και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

πηγη agioritikovima.gr 

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button