ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χοιρινό κότσι για τις γιορτές μαλακό σαν λουκούμι (Video)

Ένα μαλακό σαν λουκουμάκι, πεντανόστιμο και πολύ εύκολο στη παρασκευή του χοιρινό κότσι με πολύχρωμες πιπεριές στη γάστρα. Μια απλή συνταγή (από εδώ) με το αντίστοιχο βίντεο που θα βοηθήσει ακόμα και εσάς τους αρχάριους να απολαύσετε με τους καλεσμένους σας το τέλειο κότσι. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 4 μικρά χοιρινά κότσια (ζητείστε στο κρεοπώλη να σας κόψει το κόκκαλο που προεξέχει)
  • 1 λίτρο μπύρα
  • 3-4 κ.σ. μέλι
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 3 μεγάλες πιπεριές, 1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη, κομμένες σε μέτριους κύβους
  • πάπρικα γλυκιά
  • ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι πιπέρι
  • 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ, που να χωράει τα 4 κότσια, ρίχνετε το μέλι και τη μπύρα και ανακατεύετε καλά με σύρμα να διαλυθεί το μέλι. Προσθέτετε και τα 4 κότσια, σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για 24 ώρες να μαριναριστούν τα κότσια.
  2. Την επομένη στρώνετε καλά στη βάση μια γάστρας με 1-2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί (το οποίο φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά πάνω από τα τοιχώματά της) το ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, επάνω τοποθετείτε τα 4 κότσια το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλατοπιπερώνετε.
  3. Από πάνω προσθέτετε τις φέτες κρεμμυδιού, τις πολύχρωμες πιπεριές, 1-2 πρέζες αλάτι και πιπέρι, πάπρικα, ρίγανη, τη μαρινάδα και το ελαιόλαδο. Τα καλύπτετε γυρίζοντας προς τα μέσα το αντικολλητικό χαρτί που προεξέχει, προσθέτετε άλλο ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού από πάνω και γυρίζετε τις άκρες του προς τα μέσα να “θωρακιστεί” καλά το κρέας.
  4. Σκεπάζετε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 2½-3 ώρες. Το σερβίρετε περιχύνοντάς το με την υπέροχη σάλτσα που έμεινε μετά το ψήσιμο.

Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να αλείψετε τα κότσια με λίγη μουστάρδα, όταν τα βάλετε στη γάστρα πριν τα αλατοπιπερώσετε.

 

πηγη sintayes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button