Χορτομπιφτέκια νόστιμα!

Υλικά

4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
½ κιλό λάπαθα ή άλλα χόρτα που σας αρέσουν ή ½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά αν είναι νηστεία αγνοήστε τα,
2 κουταλιές σούπας ούζο
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα. Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ.

Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ούζο. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα. Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια.

Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 – 30 λεπτά. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους.

Καλή επιτυχία και Καλή όρεξη !

πηγη askitikon.eu

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια