ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Χουρμάδες: η υπερτροφή που πρέπει να εντάξετε άμεσα στη διατροφή σας

Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε γλυκό, επιλέξτε χουρμάδες αντί για σοκολάτα. Όχι μόνο θα καλύψουν την ανάγκη σας για ζάχαρη, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν μια υπερτροφή που είναι καλό να εντάξετε στην καθημερινότητά σας.

Ας δούμε ποια είναι τα πολλαπλά οφέλη τους στον οργανισμό μας. 

Χαρίζουν ενέργεια
Αν θέλετε μια τόνωση ενέργειας στο μέσο της μέρας αντί για καφέ επιλέξτε χουρμάδες. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικά σάκχαρα και προσφέρουν πολύ περισσότερα στον οργανισμό από ο,τι ο καφές.

Είναι το ιδανικό φυτικό… φάρμακο για το hangover
Σε βραδιές που έχετε αποφασίσει ότι θα πιείτε ένα ποτό παραπάνω, πάρτε μαζί σας να έχετε χουρμάδες. Η μεγάλη ποσότητα φρουκτόζης που περιέχουν καθαρίζει τον οργανισμό από το αλκοόλ, τονώνει τον μεταβολισμό και σας ανακουφίζει αν αισθάνεστε ότι σας έχει πειράξει ακόμα και το ένα ποτό που μπορεί να καταναλώσατε.

Δυναμώνουν τα κόκαλα
Τα τρόφιμα με βιταμίνη D είναι πολύ σημαντικά για τα κόκαλά μας. Ωστόσο οι χουρμάδες συνδυάζουν ιχνοστοιχεία όπως το μαγνήσιο και ο χαλκός, που δυναμώνουν τα κόκαλα. Αν θέλετε να προλάβετε την οστεοπόρωση, μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινώς χουρμάδες.

Ανακουφίζουν τη δυσκοιλιότητα
Οι χουρμάδες περιέχουν φυτικές ίνες που διευκολύνουν τη διαδικασία της πέψης των τροφών, με αποτέλεσμα τη πιο ομαλή λειτουργία του εντέρου. Γι’ αυτό αν έχετε πρόβλημα δυσκοιλιότητας, μπορείτε να εντάξετε στο διαιτολόγιό σας τους χουρμάδες.

Προστατεύουν την καρδιά
Οι χουρμάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο προστατεύει την καρδιαγγειακή λειτουργία.

Μειώνουν τη φλεγμονή
Οι χουρμάδες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το μαγνήσιο, που περιέχουν, καταπολεμά τη φλεγμονή. Παρόμοια δράση στον οργανισμό έχει και ο κουρκουμάς.

Καταπολεμούν την αναιμία
Οι χουρμάδες περιέχουν σίδηρο, οπότε η συχνή κατανάλωσή τους μας προστατεύει από την αναιμία. Μόνο 1 χουρμάς περιέχει 1 mg σίδηρο, οπότε αν καταναλωθούν σε ποσότητα, μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση των επιπέδων σιδήρου στον οργανισμό μας.

Ιδανικό σνακ για όσους θέλουν να πάρουν βάρος
Ενώ πολλοί πασχίζουν να χάσουν βάρος, υπάρχουν και άνθρωποι που χρειάζονται να πάρουν. Οι κατανάλωση χουρμαδων διευκολύνει την όλη διαδικασία. Ενώ είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, είναι πλούσιοι και σε θερμίδες. Μόνο 4 χουρμάδες έχουν 270 θερμίδες.

Είναι φυσικά υποκατάστατα της ζάχαρης
Όσοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα γλυκά και έχουν συχνά… υπογλυκαιμίες, μπορούν να ικανοποιήσουν την όρεξή τους για γλυκό με τους χουρμάδες. Είναι ένα υγιεινό υποκατάστατο που σας βοηθούν να ξεπεράσετε τις λιγούρες σας για σοκολάτα, μπισκότα ή άλλα γλυκά.

Ρίχνουν τη χοληστερίνη
Οι χουρμάδες βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης καθώς είναι μια τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ αποτελούν ένα υγιεινό σνακ που αποτρέπει κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών. Αν βάλετε τους χουρμάδες στο διαιτολόγιό σας θα έχετε μακροπρόθεσμα πολύ θετικά αποτελέσματα στην υγεία σας.

Το nea-news.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

πηγη nea-news.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button