ΔΙΑΦΟΡΑ

Σοκ Καμπανάκι κινδύνου από τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο: Προειδοποιεί για επερχόμενο μεγάλο σεισμό- Που θα γίνει

O Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε σχετικά με την πιθανότητα μεγάλου σεισμού στη χώρα μας και όλη τρομοκρατήθηκαν.

Τι λέει ο σεισμολόγος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος έκανε καθησυχαστικές δηλώσεις για τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σήμερα (26/10) στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κάσου.

Τα επίκεντρα των δίδυμων δονήσεων ήταν τόσο κοντά ώστε αλληλοεπικαλύπτονταν, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχαν ισχύ 4,1 ρίχτερ. Ωστόσο, δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας, σύμφωνα με τον ειδικό.

Για τον Ολλανδό:

Ο ειδικός αναφέρθηκε επίσης στην προειδοποίηση του Ολλανδού ερευνητή Φρανκ Χούγκερμπετς, ο οποίος προέβλεψε μεγάλο σεισμό νοτιοδυτικά της Κρήτης, μιλώντας για «δήθεν πρόγνωση» από άτομο που δεν ειδικεύεται στην επιστήμη της σεισμολογίας.

«Είναι ερασιτέχνης και αυτά που λέει δεν ευσταθούν, δεν ακολουθούν την επιστήμη» ανέφερε

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε σίγουροι για την πιθανότητα εκδήλωσης μεγάλου σεισμού στην περιοχή.

Υπήρξε όμως καθησυχαστικός όσον αφορά την Κρήτη, εκτιμώντας πως το μεγαλύτερο μέρος της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή έχει «εκτονωθεί» τα τελευταία χρόνια.

«Η Κρήτη στη διετία 2019-2021 έγινε “θέατρο” πολλών σεισμών με σημαντικά μεγέθη, άρα στην ευρύτερη περιοχή έχει εκτονωθεί μεγάλο ποσοστό σεισμικής ενέργειας. Κατά συνέπεια νομίζω ότι στο τρέχον διάστημα δεν είναι μεγάλη η πιθανότητα να δούμε ξανά ισχυρό σεισμό στην Κρήτη».

πηγη fanpage.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button