ΔΙΑΦΟΡΑ

ΔΕΗ: Τεράστια ανατροπή – Εκπτώσεις έως 70% στους λογαριασμούς

Μειώσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ αναμένονται μετά την υπογραφή της απόφασης για το νέο κοινωνικό τιμολόγιο του ρεύματος.

Όπως αποκάλυψε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης θα υπάρχουν, πλέον, δύο κατηγορίες κοινωνικού τιμολογίου.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αναμένεται εντός της ημέρας (28/12/2017), χωρίζει τους δικαιούχους σε δύο κατηγορίες:

Α. Σε αυτούς που καλύπτουν τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος, οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση που θα φτάνει στο 35%.

Β. Σε εκείνους που καλύπτουν τα κριτήρια του ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι θα απολαμβάνουν έκπτωση της τάξης του 70%.

Η ΚΥΑ θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατεθούν εκ νέου από όλους τους δικαιούχους, δηλαδή και από εκείνους που είναι ήδη στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Την ίδια ώρα, αλλάζει και το πλαφόν των 1500 κW, το οποίο αυξάνεται στις 1650 κW. «Από 0 – 1600 κW η τιμή θα είναι στάνταρ για όλες τις κατηγορίες», σημείωσε, σχετικά, ο κ. Σταθάκης. Πηγή: newsbomb.gr

Πηγή: newsbomb.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button