ΔΙΔΑΧΕΣ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τα άτομα που έχουν φύγει από τη ζωή…(Να το διαβάσετε όλοι)

Εκείνος μου είπε ότι πρέπει να ανάψω ένα κεράκι για την μνήμη του. Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά γύρισα σπίτι να ξεκουραστώ. Ξάπλωσα στο κρεβάτι μου και χωρίς να το καταλάβω με πήρε ο ύπνος.Ονειρεύτηκα τον αγαπημένο μου παππού ο οποίος είχε πεθάνει εδώ και 10 χρόνια, ήμασταν λέει στο χωριό και καθόμασταν στην αυλή, αγναντεύοντας την ομορφιά της λίμνης, το κάτασπρο χιόνι επάνω στα βουνά και συζητούσαμε. Κάποια στιγμή γύρισε και μου είπε: «δεν με παίρνεις ούτε τηλέφωνο ούτε έρχεσαι να με δεις».

Εγώ αμέσως πάγωσα και ένιωσα ένα σφίξιμο στη καρδιά μου έντονο… Παππού γιατί το λες αυτό του είπα. Γιατί έχω να νιώσω την παρουσία σου να σε ακούσω ή να σε δώ 4 χρόνια τώρα. Αμέσως πετάχτηκα από το κρεβάτι μου και είπα το όνειρο που είδα σε ένα δικό μου πρόσωπο το οποίο μου είπε να το πω στον ιερέα που εξομολογούμαι.Έτσι και έκανα την επόμενη μέρα πήγα στον ιερέα και του αφηγήθηκα το όνειρο.

Εκείνος μου είπε ότι πρέπει να ανάψω ένα κεράκι για την μνήμη του και ότι δεν θα πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει από τη ζωή…

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κέκεσης, Ηγούμενος της Μονής Αγίου Νικολάου Καρυάς Κυνουρίας

Εκδημία: Εκοιμήθη εν Κυρίω την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Κέκεσης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Καρυάς Κυνουρίας, κατόπιν πολυχρονίου ασθενείας.

Ο Αρχιμ. Δαμασκηνός Κέκεσης (κατά κόσμον Σταύρος), του Βασιλείου και της Μαρίας, γεννήθηκε στους Αγ. Αναργύρους Αττικής στις 19 Μαρτίου 1957. Έλαβε τα εγκύκλια γράμματα στην Αθήνας και στη συνέχεια εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημόσιος υπάλληλος.

Εκάρη μοναχός υπό του Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρου στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικολάου Καρυάς στις 7 Ιουλίου 1995. Υπό του ιδίου Μητροπολίτου χειροτονήθηκε Διάκονος την 3ην Νοεμβρίου 1999 στον Ιερόν Ναόν Αγίου Γεωργίου του Μετοχίου της Ιεράς Μονής Καρυάς στην Τυρόν Κυνουρίας και Πρεσβύτερος την 20ην Νοεμβρίου 1999 στον Ιερόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεωνιδίου.

Την 7ην Ιουλίου 2002 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου και την πνευματική πατρότητα. Διετέλεσε εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κουνουπιάς. Την 4η Σεπτεμβρίου 2005 διορίσθηκε Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Νικολάου Καρυάς. Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλή την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Μετοχίου της Ιεράς Μονής Καρυάς στην Τυρόν Κυνουρίας, από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο

πηγη agioritikovima.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button