ΔΙΑΦΟΡΑ

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Γιάννης Πασσαλίδης, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή

Δεν τα κατάφερε τελικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πενταβρύσου Γιάννης Πασσαλίδης, ο οποίος σε ηλικία 39 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, από ανακοπή καρδιάς, παρά τις τιτάνιες που κατέβαλαν οι γιατροί για να τον σώσουν.
Την είδηση ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook, η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μαίση Κεσκιλίδου.
Ο Γιάννης Πασσαλίδης ήταν πρόεδρος της Κοινότητας Πενταβρύσου, εκεί όπου ετοιμαζόταν η μεγαλύτερη σε όλο τον κόσμο, ξύλινη Ποντιακή Λύρα, ύψους 6.65 μέτρων.
Πιστό αντίγραφο της Λύρας που έφερε ο παππούς του, Χαράλαμπος Πασσαλίδης από το Παρπούτ του Πόντου στη νέα του πατρίδα και διασώζεται μέχρι σήμερα. Το έργο ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου 2019 και αναμενόταν τα εγκαίνια να πραγματοποιηθούν το Μάϊο του 2020.
Τα γεγονότα της πανδημίας, ανέβαλαν όμως και αυτή την εκδήλωση, μεταφέροντας τα εγκαίνια για το καλοκαίρι.

Απεβίωσε σε ηλικία 39 ετών ο πρόεδρος της Κοινότητας Πενταβρύσου Γιάννης Πασσαλίδης
Ο Γιάννης Πασσαλίδης, ένιωθε περήφανος για το έργο αυτό, χρέος απέναντι στους προγόνους του. Όταν ο Νίκος Κοσμίδη, εμπειροτέχνης – καλλιτέχνης και εξαιρετικός τεχνίτης, του μετέφερε την ιδέα, ο Γιάννης απευθύνθηκε αμέσως στον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά, ο οποίος βοήθησε πάρα πολύ για την υλοποίηση της κατασκευής με ορίζοντα τα αποκαλυπτήριά της στην πλατεία του χωριού.
«Το μνημείο θα αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο σε μεγαλύτερη κλίμακα της μοναδικής λύρας που φέραμε από τον Πόντο, από το Παϊπούτ. Την έχω στο σπίτι μου και την κληρονόμησα από τον πατέρα μου και τον παππού μου. Όλοι στην οικογένειά μου είναι οργανοπαίκτες», είχε τονίσει ο Γ. Πασσαλίδης.
Όπως είχε αναφέρει, σχεδίαζε ο χώρος του μνημείου να αποτελεί κάθε χρόνο σημείο ανταμώματος λυράρηδων από ολόκληρη τη χώρα. «Στόχος μου είναι ο χώρος του μνημείο να αποτελέσει ένα σημείο ένωσης όλων των ελληνικών λυρών. Να γίνεται εδώ κάθε χρόνο ένα αντάμωμα μουσικών που παίζουν μακεδονικές, θρακιώτικες, νησιώτικες, κρητικές, ποντιακές και άλλες λύρες από διάφορα σημεία της χώρας. Όλους αυτούς θα τους ενώνει το δικό μας μνημείο και το χωριό μας», τονίζει ο κ. Πασσαλίδης.
πηγη epontos.blogspot.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button