ΘΑΥΜΑΤΑ

Δεν Τον ήξερα… “Παρ’Τον! Να Τον έχεις στο προσκεφάλι σου”, μου είπε μια άσχετη γιαγιούλα, ενώ περίμενα μες τον Άγιο Σάββα την αυριανή εγχείρηση..

Δεν Τον ήξερα… “Παρ’Τον! Να Τον έχεις στο προσκεφάλι σου”, μου είπε μια άσχετη γιαγιούλα, ενώ περίμενα μες τον Άγιο Σάββα την αυριανή εγχείρηση.. Δεν Τον ήξερα… “Παρ’Τον! Να Τον έχεις στο προσκεφάλι σου”, μου είπε μια άσχετη γιαγιούλα, ενώ περίμενα μες τον Άγιο Σάββα την αυριανή εγχείρηση μου στο έντερο. Τον έβαλα στο συρτάρι με άλλα ματζούνια που μου έδιναν φοβισμένοι θρησκόληπτοι, αλλά… “Μμμμ! Παράξενος Άγιος”, ψέλλισα.

Ο Άγιος Εφραίμ με το ψιλόλιγνο σουλούπι του και τα μαύρα ράσα του, όχι, δεν έμοιαζε με κανέναν. Περίμενα τον χειρουργό μου για τελευταίες οδηγίες και νάτος ο άγνωστος Άγιος σε μια γωνιά του γραφείου του. “Παλι εσύ εδώ;”, σκεφτηκα. Παίρνω ταξί για το Ερρίκος Ντυνάν και…τσουπ! Ο Άγιος μου να χοροπηδά κάτω από το καθρεφτάκι του οδηγού – Αααα! Ο Άγιος Εφραίμ! – Τούτο το ταξί κυρία μου, 3 Ιανουαρίου και 5 Μαΐου (μέρες που γιορτάζεται η μνήμη του) ακινητοποιείται.

Εμένα αυτός ο Άγιος μ’εσωσε γιατί…
Δεν είχε προλάβει ο εφραιμικός ταξιτζής να μου ιστορήσει όλη την πικρή ιστορία του, όταν βρέθηκα στο γραφείο μεγάλου ογκολόγου για μια δεύτερη άποψη. Κι Αυτός εκεί. Δεν παρακολουθούσα τι έλεγε ο γιατρός (είπε στους δικούς μου, όπως έμαθα μετά, να μην ταλαιπωρούμαι άδικα, δεν έχω καμία τύχη), παρά παρατηρούσα Αυτόν μες την εικόνα Του πίσω από την πλάτη του γιατρού.

Δεν Τον ήξερα, αλλά εκείνη τη μέρα βρέθηκε μπροστά μου πολλάκις. Το’σκασα από το Νοσοκομείο κι έκλαψα ώρα πολλή στο Μοναστήρι Του στη Νέα Μάκρη. “Σώσε με! Άσε με να μεγαλώσω λίγο το παιδί μου!”. Κι από τότε, Αυτός φύλακας πιστός των παρακλήσεών μου. Όταν ο καρκίνος έκανε μετάσταση μετά από έξι μήνες στο συκώτι, η προγραμματισμένη μέρα εγχείρισης ήταν τυχαία (?) η 5η Μαΐου.

Ενώ είχα κάνει όλη την προετοιμασία με τις κρέμες μου και το βαμμένο νυχάκι, πουλώντας τρέλλα για να μη χάσω τελείως το μυαλό μου από το φόβο (“Κάτσε ρε μάνα, θα’μαι γδυτή μπροστά σε τρεις χειρουργούς! ‘Ετσι άφτιαχτη να πάω;”), κάποιο επείγον περιστατικό μου “έκλεψε” το χειρουργείο και η εγχείρισή μου για το συκώτι μεταφέρθηκε δύο μέρες μετά. Άλλες κρέμες, άλλο βαμμένο νυχάκι, αλλά ποιος ξέρει από τι με φύλαξε ο φίλος μου. Εγώ πάντως μετά από δέκα χρόνια είμαι ακόμα εδω. Άγιέ μου Εφραίμ σ’ ευχαριστώ! Για όλα…

Stauroula Giovanaki

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button