ΔΙΑΦΟΡΑ

Dentist pass: Επίδομα για οδοντίατρο – Έτσι θα κάνετε αίτηση γρήγορα και απλά

Παράταση έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου έλαβε η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Dentist pass για τα παιδιά.

Η προθεσμία κανονικά έληγε στις 22 Οκτωβρίου 2023, αλλά τελικά δόθηκε παράταση δύο μηνών, όπως ανακοίνωσε το πρόγραμμα Κοινωνία της Πληροφορίας. Ήδη περισσότερα από 200.000 παιδιά έχουν λάβει τα vouchers (εισιτήρια).

Το Πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής φροντίδας του Υπουργείου Υγείας «Dentist pass» αφορά σε παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών και το εγχείρημα υλοποιείται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημειώνεται ότι από το πρόγραμμα επωφελούνται γονείς και κηδεμόνες ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων.

Πού θα υποβάλλεται αίτηση

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος (https://vouchers.gov.gr/dentistpass) ή μέσω Κ.Ε.Π.

Οι επωφελούμενοι μπορούν να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που ανέρχεται σε 40 ευρώ, ανά ωφελούμενο παιδί.

Η ενίσχυση λαμβάνεται, για λογαριασμό του παιδιού, από ενήλικο φυσικό πρόσωπο το οποίο ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιμέλεια ή την επιτροπεία του ή του παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη, ενεργώντας ως ο εκπρόσωπος του παιδιού για τους σκοπούς του παρόντος Προγράμματος.

Η οικονομική ενίσχυση πιστώνεται σε μορφή άυλης χρεωστικής κάρτας. Οι επωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί για έξι ημερολογιακούς μήνες μετά το μήνα έκδοσής της, σε οδοντιατρεία/ορθοδοντικά ιατρεία που βρίσκονται στην Ελλάδα και διαθέτουν POS με σχετικό κωδικό.

Στόχος είναι να προωθηθεί η προληπτική οδοντιατρική και η ορθή πληροφόρηση γονέων και παιδιών.

Στην προληπτική οδοντιατρική εντάσσεται:

ο έλεγχος της στοματικής υγιεινής,
–ο καθαρισμός και η απομάκρυνση οδοντικής πλάκας,
η φθορίωση
-και η παροχή σχετικών οδηγιών.

Το Dentist Pass περιλαμβάνεται στη δράση «Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης» του Υπουργείου Υγείας.

Η δράση υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης- NextGenerationEU.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στην υπηρεσία Εξυπηρέτησης Κοινού 210-2154936, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00.

πηγη i-diakopes.gr

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button