ΥΓΕΙΑ

Δώστε Προσοχή: Αυτά είναι τα 4 αρχικά σημάδια του Alzheimer

Μπορείτε να διακρίνετε το Alzheimer από αυτά τα συμπτώματα

Σε πολλές περιπτώσεις, η άνοια συνδέεται με το Alzheimer. Ένας στους 14 ανθρώπους πάνω από τα 65 πάσχει Alzheimer και για ανθρώπους πάνω από 85 αυτός ο αριθμός αυξάνει σε έναν στους έξι. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα στα πρώτα στάδια της ασθένειας.

Το Alzheimer είναι το πιο συνηθισμένο από όλα τα είδη άνοιας,

Αίτια του Alzheimer

Το Alzheimer είναι ένα είδος άνοιας. Ο όρος ‘Alzheimer’ συχνά συγχέεται με ένα πιο γενικό είδος άνοιας, αλλά αυτό δεν ισχύει. Στο Alzheimer, σίγουρα υπάρχει άνοια, αλλά όλοι οι άνθρωποι με άνοια δεν σημαίνει ότι πάσχουν και από Alzheimer. Το Alzheimer είναι ένα εκφυλιστικό σύνδρομο, κάτι που σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου όλο και χειροτερεύει. Υπάρχει μια συνεχής επιδείνωση της λειτουργίας του εγκεφάλου. Συγκεκριμένες πρωτεΐνες, οι οποίες ονομάζονται πλάκες και κόμποι συγκεντρώνονται στον εγκέφαλο και εμποδίζουν την μετάβαση πληροφοριών στα νευρικά κύτταρα με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η μνήμη. Δεν υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτή την διαδικασία που προκαλεί το Alzheimer. Παρόλα αυτά, σε συνδυασμό με υψηλή πίεση και χοληστερίνη, αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης της ασθένειας. Τα ακριβή αίτια για αυτή την ασθένεια δεν είναι γνωστά ακόμα.

Αυτά είναι τα 4 αρχικά σημάδια του Alzheimer

Συμπτώματα

Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της ασθένειας είναι ότι ξεκινάει αργά και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν μερικά συμπτώματα τα οποία σχετίζονται με το Alzheimer:

Απώλεια μνήμης

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα. Οι άνθρωποι εμφανίζουν δυσκολία στην απομνημόνευση νέων πληροφοριών. Αρχίζουν να ξεχνάνε πράγματα όπως πρόσφατα γεγονότα και συζητήσεις για παράδειγμα. Επίσης αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα στην ανάγνωση, στην ομιλία, στην γραφή αλλά και στις μαθηματικές πράξεις.

Διανοητικές λειτουργίες

Η ικανότητα στον προφορικό λόγο, στην κρίση/στην λήψη αποφάσεων και στην κατανόηση αρχίζει να μειώνεται. Η λήψη αποφάσεων και η εκτέλεση ενεργειών δυσκολεύουν. Οι κοινωνικές δεξιότητες χειροτερεύουν και οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση εκδηλώνουν απώλεια προσανατολισμού και αίσθησης του χρόνου.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να διαβάσετε περισσότερα για τα συμπτώματα αυτής της ασθένειας.

Αυτά είναι τα 4 αρχικά σημάδια του Alzheimer

Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα

Αυτοί που πάσχουν από Alzheimer αρχίζουν να γίνονται καχύποπτοι και ενίοτε παρανοϊκοί. Μερικοί αρχίζουν να έχουν μέχρι και παραισθήσεις: απόψεις που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Εξαιτίας της παράνοιας και της καχυποψίας, οι ασθενείς πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής ή τους έχουν πει ψέματα από τους συντρόφους τους ή αυτούς που τους φροντίζουν. Οι παραισθήσεις είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε αυτή την περίπτωση.

Προβλήματα με τις καθημερινές δραστηριότητες

Οι καθημερινές δραστηριότητες τώρα είναι δύσκολες και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια. Ταυτόχρονα όμως οι συνηθισμένες κοινωνικές σχέσεις παραμένουν αμετάβλητες. Αυτός είναι ο λόγος που ο έξω κόσμος πιστεύει ότι αυτά τα άτομα δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.

Θεραπεία

Δεν υπάρχει θεραπεία ακόμα για το Alzheimer, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένα φάρμακα και θεραπείες τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να βελτιώσουν την κατάσταση. Υπάρχουν μερικά φάρμακα τα οποία εμποδίζουν την περαιτέρω επιδείνωση του Alzheimer στα πρώτα του στάδια, αλλά οι απόψεις για αυτά διίστανται. Πολλοί γιατροί ισχυρίζονται ότι οι παρενέργειες αυτών των φαρμάκων είναι πολλές φορές χειρότερες από την ίδια την ασθένεια. Η θεραπεία αφορά περισσότερο την υποστήριξη και την καθοδήγηση και το κύριο θέμα είναι: “Πως μπορούμε να κάνουμε τους ασθενείς να αισθάνονται άνετα και ασφαλείς;” Ο σκοπός είναι να βεβαιωθούμε ότι οι ασθενείς μπορούν να ζήσουν στο σπίτι τους για όσο το δυνατόν περισσότερο καθώς αυτοί με Alzheimer λέγεται ότι λειτουργούν καλύτερα όταν μένουν στο σπίτι τους.

[via]

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button