ΔΙΑΦΟΡΑ

Κακοκαιρία: Απριλιάτικη χιονοθύελλα στη Βασιλίτσα – Εντυπωσιακές εικόνες

Χιονοπτώσεις παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές στη βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Μπορεί να είναι μέσα Απριλίου, ωστόσο η κακοκαιρία που πλήττει αρκετές περιοχές της χώρας μας από σήμερα, Παρασκευή (19/4), είχε σαν αποτέλεσμα ακόμα και χιονοπτώσεις σε αρκετά σημεία στη βόρεια Ελλάδα.

Πάνω από τα 1.350 μέτρα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας χιονίζει και η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή

Μάλιστα εντυπωσιακό είναι το βίντεο που ανέβασε στο Facebook το Forecast Weather Greece από το καταφύγιο 1850 στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στα Γρεβενά, καθώς κατά διαστήματα υπάρχουν χιονοθύελλες με τον καιρό να μην θυμίζει 19 Απριλίου.

Την απότομη αλλαγή του καιρού και τα χιόνια, καθώς ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα θέλησε να δείξει και ο γνωστός προγνώστης, Σάκης Αρναούτογλου με live μετάδοση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Σάκης Αρναούτογλου βρέθηκε στη Φλώρινα και στη Βίγλα στα 1.500 μέτρα υψόμετρο. «Είμαι σε χειμερινό τοπίο, σε χειμωνιάτικο τοπίο εδώ στη Βίγλα. Χιονίζει εδώ κατά διαστήματα. Το έχει στρώσει και κάτω. Βλέπετε ομορφιές. Και μάλιστα μετά από καλοκαιρινές θερμοκρασίες», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου πάνω από τα 1.350 μέτρα στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας χιονίζει και η θερμοκρασία είναι αρκετά χαμηλή.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, ένα βαρομετρικό χαμηλό συνοδευόμενο από μέτωπα προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, από σήμερα Παρασκευή (19-04-24) νωρίς το απόγευμα μέχρι αύριο Σάββατο (20-04-24) το μεσημέρι, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα έντονα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Τοπικές χαλαζοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Σήμερα Σάββατο (20-04-24)

Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θεσσαλία (κυρίως στον ν. Μαγνησίας και τα ανατολικά τμήματα του ν. Λάρισας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και του ν. Καβάλας), τη Θράκη (κυρίως τα νότια και ανατολικά τμήματα), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τα φαινόμενα από τις βραδινές ώρες σήμερα Παρασκευή (19-04-24) έως τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Σάββατο (20-04-24) θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις παρακάτω περιοχές:

  • Ανατολική Θεσσαλία
  • Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο)
  • Νότια Πιερία
  • Βόρεια Εύβοια
  • Νομός Φθιώτιδας (στα βόρεια)
  • Νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο)

Το διαβάσαμε εδώ tilestwra.com

Το news-nea.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Facebook Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button